2min Devices

Review: Toshiba Portégé Z30-A-12X

Introductie

Het Japanse bedrijf Toshiba heeft ons voorzien van de Portégé Z30-A-12X. Dit is één van de drie systemen uit deze reeks. Naast dit model zijn er ook nog de 12T en 12U uit de Portégé Z30-A-serie, deze systemen hebben iets andere specificaties.

Het verschil wordt bijvoorbeeld gemaakt in de processor, opslagcapaciteit en grootte van het werkgeheugen. De Toshiba Portégé Z30-A-12X in dit artikel is wat hardware betreft het minst uitgebreid van de drie modellen. Alle systemen zijn bedoeld voor de zakelijke markt en zijn mede om die reden uit de doos uitgerust met Windows 7, wel is een gratis upgrade naar Windows 8.1 een mogelijkheid. Ook is er bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner en een trackpoint die het zakelijke karakter benadrukken.


Deze reeks uit de Portégé-productlijn moet de klant veel kracht bieden. Desalniettemin prijst Toshiba de minieme behuizing die bovendien is afgewerkt met hoogwaardige materialen zoals magnesium. Ook is er een lange accuduur en een keur aan aansluitmogelijkheden. Topprestaties in een ultramobiele uitvoering, zo omschrijft Toshiba de Portégé Z30-A-reeks.

Toshiba heeft de Portégé Z30-A-12X een adviesprijs van 1.049 euro gegeven. Je vindt het model in de prijsvergelijker terug met een prijs vanaf ongeveer 980 euro, winkeliers duiken dus al een paar tientjes onder de adviesprijs. De Portégé Z30-A-12U, het topmodel uit de reeks, heeft momenteel een prijs van 1.400 euro.