2min Devices

Review: Toshiba Portégé Z30-A-12X

Inhoud, uiterlijk & aansluitingen

Inhoud


Toshiba levert de Portégé Z30-A aan met DVD’s om een upgrade naar Windows 8.1 uit te voeren. Een nette toevoeging, opmerking hierbij is wel dat je een externe DVD-drive nodig hebt om de upgrade uit te voeren. Je kan je afvragen of het voor de gebruiker niet gemakkelijker was geweest als de upgrade als een USB-stick zou zijn meegeleverd.

Andere inhoud in de verpakking is relatief gebruikelijk; een acculader, handleidingen en als laatste een poetsdoekje om de laptop indien nodig weer mooi schoon te krijgen indien nodig.

Review: Toshiba Portégé Z30-A-12X

Uiterlijk


De Toshiba Portégé Z30-A heeft het uiterlijk dat je van een zakelijke laptop kunt verwachten. Daarmee doel ik bijvoorbeeld op de neutrale kleur van de behuizing. In het toetsenbord vinden we een pointing stick, ook een rasecht kenmerk van een zakelijke laptop.

Enkele elementen zijn voorzien van een lichtzilveren tint, om de laptop toch nog enig karakter te geven. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de scharnierpunten en het gedeelte waarin een vingerafdrukscanner is gemonteerd.

Aansluitingen & indicatoren


De Portégé Z30-A beschikt over een grote hoeveelheid aansluitingen. Aan de linkerzijde zitten van links naar rechts een accu-aansluiting, VGA-poort, HDMI-poort, USB 3.0-aansluiting, headset-poort en een sleuf voor een Smart Card.

Review: Toshiba Portégé Z30-A-12X
Review: Toshiba Portégé Z30-A-12X
Op de rechterzijde heeft Toshiba een SD-kaartlezer geplaatst, alsook twee USB 3.0-poorten, een LAN-aansluiting en een opening voor een Kensington-slot.

Onder het touchpad zitten drie indicatoren, bedoeld voor de weergave van de status van de accu, het systeem en de harde schijf. Deze indicatoren zijn zowel van boven als van voren af te lezen.