3min

Verpakking, design & uiterlijk

Verpakking


In het karakteristieke Samsung-doosje vind je naast het horloge een opzetstukje waarmee je het apparaat kunt opladen. Ik ben hier geen fan van, bijvoorbeeld omdat je het stukje eigenlijk nooit mag vergeten omdat je er niet vanuit kunt gaan dat een ander er ook over beschikt. De opzetstukken van de Galaxy Gear en Gear Fit hebben ook een andere vorm waardoor je die ook niet kunt gebruiken. Er moet een nieuwe standaard komen waarmee waterdichte smartwatches op een eenvoudige manier opgeladen kunnen worden zodat iedereen dezelfde laders heeft, of alle fabrikanten moeten draadloos opladen gaan adopteren.

Verder is er een netstroomadapter met vaste draad en als laatste een bundeltje met verschillende handleidingen. De verpakking bevat dus alle broodnodige zaken, niks meer en zeker niks minder. De adapter heeft een output van 0,55 ampère en dat is voor een horloge met een bescheiden accucapaciteit ook prima.


Design


Samsung heeft ervoor gekozen de Gear 2 Neo uit te voeren in de kleuren grijs, oranje en zwart. Wij ontvingen de Gear 2 Neo in die eerste optie, in mijn optiek is dit echt een spuuglelijke kleur en het is mij een raadsel hoe Samsung hiervoor kan kiezen. Gelukkig heb ik ook de andere kleuren gezien, die bevallen een stuk beter.

De Gear 2 Neo heeft verder een redelijk ingetogen ontwerp. Het polsbandje is voorzien van een reliëf en de forse rand rondom het scherm heeft een metaal-achtige afwerking. De nieuwe knop onder het scherm is voorzien van een subtiel randje dat aansluit bij dat metalen effect.

Een leuk detail is dat Samsung de mogelijkheid biedt om de polsbanden te vervangen. Daarbij ben je niet beperkt tot de bandjes die Samsung zelf aanbiedt, je kan elke polsband met een breedte van 22 millimeter gebruiken. Dat geeft je ontzettend veel vrijheid om het uiterlijk te personaliseren. Het is wel jammer dat je vastzit aan de kleur van de behuizing. Bij bandjes die onder de horlogekast doorlopen moet je je ook realiseren dat je de hartslagmeter en contacten voor de oplader blokkeert.


Uiterlijk


Op de voorkant van de Gear 2 Neo vind je het vierkante scherm. Erboven zit een infraroodzender waarmee je bijvoorbeeld je televisie kan aansturen. Onder het scherm zit de enige knop waarover het apparaat beschikt.

Op de onderkant van het horloge zitten linksboven de contactpunten voor de lader, alsook de hartslagmeter. Aan de rechterzijde op de onderkant zitten twee kleine sleuven waarachter een speaker is verborgen. De onderkant is ook voorzien van vier schroeven waarmee het horloge kan worden geopend.

Op de zijkanten vinden we twee uitsparingen waarin het laadaccessoire kan worden verankerd. Op de rechterzijde zit tevens een microfoon.

Het polsbandje is voorzien van tien gaatjes om de band op je pols aan te passen. De ankerpunten van de bandjes zijn voorzien van speedpins die makkelijk te verwijderen zijn. De gesp is van metaal en is wat moeilijk te sluiten. Als het slot eenmaal vastzit zal je het ook niet snel meer loskrijgen.