2min

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft in de aanloop naar het Mobile World Congress twee nieuwe smartwatches aangekondigd. Het gaat om opvolgers voor de Galaxy Gear, maar deze modellen draaien op Samsung’s eigen Tizen-besturingssysteem.

Het is zes maanden geleden dat Samsung zijn eerste smartwatch aankondigde en inmiddels is het al tijd dat dit model wordt opgevolgd. Samsung kondigde in de aanloop naar het Mobile World Congress twee nieuwe modellen aan, waarbij de Galaxy-merknaam is komen te vervallen.

Samsung heeft deze horloges namelijk uitgerust met het eigen besturingssysteem Tizen. Het is onduidelijk wat dit betekent voor de compatibiliteit met de apps die tot nu toe ontwikkeld zijn voor de Galaxy Gear. Wel is bekendgemaakt dat BMW, CNN, Garmin, Line en Path een app hebben gemaakt voor de Gear 2-modellen.

Middels een eigen muziek-app en een bluetooth-connectie kunnen de Gear 2’s muziek afspelen op een draadloze headset. Ook is er voorzien in een hartritme-monitor. Het is nog steeds mogelijk om te bellen en notificaties te checken.

Links de Gear 2 met metalen behuizing, rechts de Gear 2 Neo van plastic

De Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo zijn wat uiterlijk betreft geen wereld van verschil in vergelijking met de Galaxy Gear. Het grootste uiterlijke verschil zit in de plaatsing van de 2 megapixel-camera, welke nu boven het scherm van de Gear 2 zit. De Gear 2 Neo beschikt niet over een camera. Doordat de camera niet langer in de polsband is verwerkt, kunnen gebruikers deze verwisselen. Ook heeft de Gear 2 Neo een behuizing van plastic. Onder het scherm zit ook een Home-knop.

Intern beschikt de Gear 2 over een 1GHz dual-core processor. Het gewicht en de afmetingen van het horloge zijn beide iets afgenomen. De Gear 2 en Gear 2 Neo worden naar verwachting in april in de verkoop gedaan en kosten dan respectievelijk 299 en 199 euro. De smartwatches werken enkel samen met Android-smartphones van Samsung, wat de eisen precies zijn is onduidelijk.