Verpakking, uiterlijk & onderdelen

Verpakking


In de milieuvriendelijke verpakking steekt Samsung natuurlijk de Galaxy Tab S, maar ook een bescheiden bundeltje met boekjes. Zoals gewoonlijk kan je ook rekenen op een micro USB-kabel en een lader met USB-poort.

De lader heeft een stroomsterkte van 2 ampère, wat voor Samsung en tablets ook wel gebruikelijk is. Hoe hoger de stroomsterkte, hoe sneller de accu is opgeladen. Sommige fabrikanten melden echter dat een hogere stroomsterkte de levensduur en capaciteit van accu’s negatief beïnvloedt en kies daar dan niet voor. Of de levensduur werkelijk korter is en hoeveel korter is echter onduidelijk, Samsung is kennelijk van mening dat het wel meevalt.Uiterlijk


Ik vind de keuze voor de bronzen rand rondom het scherm niet zo’n succes, maar ik ben er wel van bewust dat dit een kwestie van smaak is. De mensen aan wie ik de tablet heb getoond waren het echter wel met me eens, dus dat geeft wel wat extra houvast. Ik zie die rand persoonlijk als een minpuntje.

Samsung heeft er tevens voor gekozen om het putjespatroon dat we kennen van de Galaxy S5 ook op de Galaxy Tab S terug te laten komen. Ook zijn de randen aan de zijdes van het scherm dunner gemaakt dan doorgaans het geval is bij Galaxy-tablets. Dat geeft de tablet een wat modernere uitstraling.

Onderdelen


De voorkant van de tablet wordt vanzelfsprekend grotendeels ingenomen door het scherm. Erboven zit een sensor voor omgevingslicht en een camera, eronder zitten drie knoppen: multitasking, hoofdscherm en terug. De middelste knop dubbelt als vingerafdrukscanner, daarmee kan je onder andere op Android inloggen en betalingen uitvoeren.


Op de achterkant zit de primaire camera, vergezeld door een flitser. Er zijn maar weinig tablets die worden voorzien van een flitser, maar doordat het steeds gewoner wordt om met dit soort apparaten foto’s te nemen is het zeker geen gekke toevoeging. Links- en rechtsonder heeft Samsung twee cirkelvormige componenten geplaatst, deze bieden de mogelijkheid om accessoires te bevestigen.

Op beide zijkanten heeft Samsung een speaker geplaatst, deze zitten op een locatie waar je normaal gesproken niet met je handen op zal zitten. Op de linkerzijde zit een aansluiting voor een koptelefoon, op de rechterzijde zit een usb-poort en een klepje voor een microSD-kaartje.De bovenkant is voorzien van knoppen voor het aan- en uitzetten van het scherm en het regelen van het volume. In het midden zit een infraroodzender waarmee je een keur aan apparaten kunt aansturen. Op de onderkant zit alleen een microfoon.

Net als veel andere tablets is de Galaxy Tab S niet te openen. Het is dus niet mogelijk om de accu snel te verwisselen als deze leeg is. Veel fabrikanten kiezen hiervoor om producten dunner te kunnen maken, het komt de stevigheid ook ten goede.