Inhoud, design & onderdelen

Verpakkingsinhoud


In het doosje waarin de LG L70 wordt geleverd vind je in eerste instantie natuurlijk de smartphone zelf. Verderop in de verpakking zijn ook de nodige accessoires te vinden. LG kiest ervoor om een accu, adapter, USB-kabel en earbud-headset met de L70 te leveren. Ook is er een bundeltje met boekjes.

De acculader heeft een stroomsterkte van 0,85 ampère. Dat is niet bijzonder veel vandaag de dag, maar de L70 heeft ook niet zo’n grote accu en dan is het in principe ook overbodig om een lader met een hogere stroomsterkte mee te leveren. Het mag natuurlijk wel, aangezien de accu dan sneller vol is. Er zijn echter ook fabrikanten die beweren dat een te hoge stroomsterkte slecht is voor de levensverwachting van de accu.

Design


Het ontwerp van de LG L70 is niet zo spannend. De telefoon heeft nette afgeronde hoeken, de voorkant is niet bepaald spannend. Op de zijdes zit een zilverkleurige streep die het uiterlijk iets minder saai maakt. Op de achterkant heeft LG een voelbaar patroon geplaatst, wat ervoor zorgt dat de telefoon iets steviger in de hand ligt.


Onderdelen


Op de voorkant van de LG L70 zit natuurlijk het scherm. Om het scherm zitten -gezien de prijs- relatief dunne randen. Boven het scherm zit een speaker, nabijheidssensor en een camera. Er zit dus geen lichtsensor op de telefoon, wat inhoudt dat de L70 niet in staat is de helderheid van het scherm te reguleren.


Onder het scherm zitten drie knoppen, waarvan de middelste een drukknop. LG heeft gekozen voor een opstelling met een terug-, hoofd- en optieknop. Ik snap niet dat LG aan deze bejaarde opstelling vasthoudt, tevens begrijp ik niet dat de knoppen niet in het scherm zijn geïntegreerd. LG had de gebruiker meer vrijheid kunnen geven, ze zouden bereikbaarder zijn en het had ook nog eens gescheeld in de kosten voor hardware.

Zoals vermeld is de achterkant voorzien van een voelbaar patroon. Bovenaan zit een camera, met links ernaast een flitser. Vrijwel onderaan heeft LG een speaker geplaatst. De achterzijde kan verwijderd worden, zodat de accu en een SD- en simkaart geplaatst kunnen worden. De accu is -mits je een reserve hebt- dus snel te verwisselen.Op de bovenkant van de L70 vind je een aansluiting voor de headset en een secundaire microfoon. Onderaan zitten de primaire microfoon en een USB-poort. Aan de linkerzijde zit een volumeknop, de rechterzijde herbergt de aan-/uitknop.