2min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

In navolging van vele andere partijen heeft ook LG een mini-versie van het high-end vlaggenschip uitgebracht. Net als bij de meeste tegenhangers zijn de specificaties op papier aanzienlijk minder. LG staat bij mij echter te boek als een innovator en probeert het dan ook over een andere boeg te gooien.

Het meest bijzondere aan deze LG G2 mini is in mijn opinie dat het scherm ondanks de beperkte afmetingen toch 4,7 inch beslaat. Dit Android-toestel is nauwelijks groter dan recente iPhones, die het moeten doen met een scherm van 4 inch. LG krijgt dit voor elkaar door de randen rondom het scherm zoveel mogelijk te beperken. Op die manier moet de G2 mini ondanks het relatief grote scherm toch met één hand goed te bedienen zijn.


Een andere mooie innovatie is de Knock Code, welke eigenlijk met de LG G Pro 2 werd geïntroduceerd, maar dat model is in onze regio niet beschikbaar. Met de Knock Code kan de eigenaar van het toestel een patroon instellen om de telefoon te ontgrendelen. Dat patroon kan worden ingevoerd wanneer het toestel in stand-by staat, als het scherm dus nog uitgeschakeld is.

In dit artikel ga ik de LG G2 mini voornamelijk vergelijken met toestellen met ongeveer dezelfde schermgrootte. Op korte termijn verwacht ik opvolgers van de Galaxy S4 mini en de HTC One mini, maar daar deze er nog niet zijn moeten we het voor nu doen met de enigszins gedateerde modellen van de concurrentie. Als outsider neem ik ook de Motorola Moto G mee, omdat deze zeer competitief is gezien de prijs/kwaliteitsverhouding.

Het moge duidelijk zijn dat er qua prijs veel verschil is, dat is ook te verklaren door de variërende benadering van hardware. Apple en Sony kiezen voor snellere maar daardoor ook duurdere onderdelen, terwijl HTC en Samsung ook intern een flinke afslankkuur hebben ingelast.

Model Prijs
Motorola Moto G (review) 175 euro
Samsung Galaxy S4 mini (review) 230 euro
LG G2 mini 295 euro
HTC One mini (review) 310 euro
Sony Xperia Z1 Compact (review) 455 euro
Apple iPhone 5C (review) 455 euro

De G2 mini heeft een adviesprijs van 300 euro gekregen. Winkeliers houden deze prijs vooralsnog aan, maar de ervaring leert ons dat Android-toestellen in de loop van de maanden gestaag in prijs dalen. Hoewel LG ook rode en goudkleurige varianten van de smartphone maakt, zullen wij het moeten stellen met de wat mij betreft minder spannende witte en zwarte variant.