2min Devices

Review: LG G3 – Quad HD in je broekzak

Introductie

LG presenteerde de G3 eind mei en vanaf begin juli ligt het toestel in de winkels. Hoogtepunten van het toestel zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een 5,5 inch-scherm met een Quad HD-resolutie, een accu van grafiet en een camera met laser autofocus, wat in beide gevallen bij smartphones een primeur is, gelimiteerd geproduceerde exotische modellen daargelaten. De vraag is natuurlijk of deze technische snufjes ook een meerwaarde vormen voor de eindgebruiker.


Natuurlijk is de G3 voorzien van de gebruikelijke zaken zoals Android en LG’s KnockOn- en KnockCode-functie waarmee het toestel ingeschakeld kan worden zonder gebruik te maken van knoppen. Net als bij de Lg G2 (review) het geval was, zijn alle knoppen op de achterkant van het toestel geplaatst, wat volgens LG een logische en goed bereikbare locatie is. Het Zuid-Koreaanse merk voorzag Techzine alvast van een recensie-exemplaar waarmee we uitgebreid aan de slag zijn gegaan. In dit artikel lees je mijn bevindingen met LG’s nieuwe vlaggenschip.

De markt voor high-end smartphones is constant in beweging. Apple zal de komende maanden bijvoorbeeld met een nieuwe iPhone komen terwijl HTC, Huawei, Samsung en Sony hun nieuwe toestel de afgelopen maanden al op de markt hebben gezet. Gezien de schermgrootte van de G3 begeeft LG zich ook in het vaarwater van phablets en zodoende is er nogal wat concurrentie in onderstaande tabel te vinden.

Model Prijs
LG Google Nexus 5 (review) 330 euro
Huawei Ascend P7 (review) 340 euro
LG G2 (review) 345 euro
Sony Xperia Z1 (review) 390 euro
Samsung Galaxy Note 3 (review) 465 euro
Sony Xperia Z2 (review) 500 euro
Samsung Galaxy S5 (review) 545 euro
Apple iPhone 5S (review) 550 euro
LG G3 550 euro
HTC One (M8) (review) 560 euro

De LG G3 heeft een adviesprijs van 549 euro gekregen en is in onze regio verkrijgbaar in de kleuren goud, wit en zwart. De goedkopere uitvoering is voorzien van 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte, een duurdere variant heeft respectievelijk 3- en 32GB aan boord.