Introductie

De LG L70 is inmiddels al weer enkele maanden in de winkels te vinden, maar we slaagden er pas onlangs in om een recensie-exemplaar van LG los te peuteren. Op papier vinden we het toestel interessant ogen vanwege de verhouding tussen hardware en prijs. De praktijk geeft echter uitsluitsel of deze impressie wel hout snijdt.

LG heeft de L70 uitgerust met een scherm van 4,5 inch en een Snapdragon 200-chipset van Qualcomm. Daarbij heeft de dual-core processor een kloksnelheid van 1,2 GHz, ook is er een Adreno 302 voor het grafische rekenwerk aanwezig. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en er is ook 4GB interne opslagruimte, nog uit te breiden met behulp van een microSD-kaartje.


De markt voor goedkope smartphones wordt steeds drukker en de kwaliteit van de producten wordt bovendien steeds hoger. Hetgeen je nog niet zo lang geleden voor honderden euro’s in de hand kreeg, is nu voor een fractie van die prijs te koop. Uiteraard heb je dan niet het nieuwste van het nieuwste in de hand, maar dat is ook niet voor iedereen een harde eis.

In onderstaande tabel vind je een deel van de concurrenten waartegen de LG L70 zal moeten strijden. De voornaamste concurrenten zijn in mijn ogen de Nokia Lumia 630 en de toestellen van Motorola.

Model Prijs
Motorola Moto E (review) 115 euro
Alcatel One Touch Pop C7 (review) 120 euro
Nokia Lumia 630 (review) 130 euro
LG L70 135 euro
HTC Desire 310 (review) 145 euro
Motorola Moto G (review) 175 euro

Bij de lancering kreeg de LG L70 een adviesprijs van 149 euro. Inmiddels zijn we al wat verder en is de winkelprijs al wat gezakt. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.