2min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

LG heeft enige tijd terug de LG G2 aangekondigd en inmiddels ligt de telefoon bij Techzine op de redactie om aan een test te worden onderworpen. Deze LG-smartphone heeft een eigenschap die we nog niet vaak zagen in het verleden. De G2 heeft geen knoppen op de voorkant, noch op de zijkanten, bovenkant en onderkant. Toch bevat de telefoon drie knoppen en wel op de rug van het toestel. In eerste instantie zou je misschien zeggen dat dat best handig zou kunnen zijn, maar de vraag is natuurlijk hoe deze interessante zet in de praktijk uitpakt.

Wat betreft de overige eigenschappen heeft de LG G2 in ieder geval niet te klagen. We hebben bijvoorbeeld te maken met een groot scherm en de nieuwste Snapdragon-chipset, die zich al bewees toen we onlangs de Sony Xperia Z1 aan de tand voelden. Wat prestaties betreft liggen de verwachtingen hoog; de telefoon van Sony ging er immers op zo goed als elk gebied vandoor met een record. Misschien kan de LG G2 daar weer overheen klappen.


Ook aan concurrentie heeft de LG G2 geen gebrek. De smartphone heeft een adviesprijs van 599 euro en dat is nog altijd een prijsklasse waar de verscheidene fabrikanten elkaar met hand en tand te lijf gaan, zoals ook in onderstaande tabel te zien is.

Model Prijs
Nokia Lumia 925 (review) 390 euro
Samsung Galaxy S4 (review) 465 euro
LG Optimus G Pro (review) 490 euro
HTC One (review) 540 euro
LG G2 550 euro
Apple iPhone 5 (review) 565 euro
Sony Xperia Z1 (review) 610 euro
Apple iPhone 5S (review) 699 euro (adviesprijs)

Je vindt de LG G2 in de prijsvergelijker van Techzine inmiddels met een prijs rond de 550 euro. Voor ongeveer hetzelfde geld kan je ook kiezen voor een Apple iPhone 5, HTC One, LG G Pro (de voorloper van de G2), of Sony Xperia Z1. Zoals in de tabel te zien is zijn er ook goedkopere en duurdere vlaggenschepen te koop.

LG levert de G2 in twee kleurvarianten. Je hebt de keuze uit een witte of zwarte versie. De opslagcapaciteit bedraagt bij de versie die in onze regio te koop is normaliter 16GB, er zijn ook versies met 32GB maar die zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar.