min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

De Samsung SD850 monitor (S27D850T) is een flinke jongen met zijn 32-inch. Toch past hij met voet en al gemonteerd in de (forse) doos. Dat scheelt behoorlijk wat tijd in het opzetten van de monitor. Binnen twee minuten staat deze SD850 van Samsung werkend op de testbank. Een record! Maar ja, helaas voor Samsung moet een monitor het niet zozeer hebben van het in en uitpakken, maar wel van de beeldkwaliteit, daar gaan we dan ook naar kijken in deze review.

Samsung wil met de SD850 een stuk van het zakelijke segment meepakken. De monitor is op alle mogelijke manieren te kantelen en te draaien, ook in hele ruime hoeken. Tevens is de monitor in hoogte verstelbaar. Kortom: wie graag een ergonomisch verantwoorde werkplek wil inrichten, met deze Samsung SD850 monitor behoort dat zeker tot de mogelijkheden.


Het ontwerp is vrij geslaagd, de two-tone afwerking oogt netjes. De bezel mag van ons echter nog wel wat dunner. Die komt wat lomp naar voren in dit ontwerp. Wellicht ook door de gekozen kleurstelling en de hoek die erin zit. De Asus, Eizo en Philips-monitoren die we recent hebben getest zijn namelijk niet veel dikker, maar die ogen wel wat slanker.

Samsung heeft niet echt nagedacht over kabelmanagement bij deze monitor. Er is wel een doorgang in de hoogteverstelbare voet, net zoals bij de Philips BDM327 (review) het geval is. Veel gebruikers zullen gewoon een stroomkabel en een videokabel gebruiken en die passen prima door het gat. Wil je de monitor aan de muur of een bureaubeugel ophangen, dan zijn er nog montage-mogelijkheden voor een vesa-beugel. Alles voor montage is meegeleverd.

Samsung verkoopt de monitor alleen in een zwarte kleurstelling, op dit moment gaat de monitor over de toonbank vanaf 469 euro.