2min

Gesprekken

Chatten


Het chatten met aMSN is net zoals bij de meeste messengers. Het is ook mogelijk om je gesprekken in één scherm weer te geven door gebruik te maken van tabjes. Ik kwam echter een probleem tegen. De gesprekken groeperen zich per groep, dit geldt dus alleen als je de contactpersonen per groep hebt ingedeeld. Ik ben nog geen mogelijkheid tegengekomen om alle gesprekken te groeperen. De indeling van het chatscherm lijkt, heel verrassend, erg op die van WLM. Alleen de smileys zijn anders dit is in het begin even wennen. Als je er niet aan kunt wennen, zoals ik had, is het ook mogelijk om de smileys uit te schakelen. Tevens is het mogelijk om de laatste paar regels van het vorige gesprek te laten weergeven zodra je een nieuw gesprek met iemand start. Het is ook mogelijk om een groepsgesprek te starten, dit werkt wederom hetzelfde als bij WLM.



Video- en audiogesprekken


Het eerste wat opvalt is dat er, in tegenstelling tot bij WLM, er gebruik wordt gemaakt van een apart schermpje waar het beeld te zien is. Ook het beeld van de webcam van je gesprekspartner wordt in een apart scherm weergegeven. Er is echter één probleem met deze methode. Het schermpje verplaatst zich namelijk naar de achtergrond zodra je het gespreksscherm weer gebruikt. Indien deze dus fullscreen staat ingesteld is het niet mogelijk om te typen en de webcam tegelijk te zien. Dit werkt in de praktijk nogal onhandig. Ook zorgt het extra scherm ervoor dat je taakbalk onnodig ‘bevuilt’ wordt.



Er zit echter wel een nadeel aan de video-gesprekken via aMSN. Het verbinding maken gaat namelijk erg vaak fout. De verbinding wordt zonder reden verbroken. Dit is mij erg vaak overkomen, vaker dan bijvoorbeeld WLM, waardoor ik dit niet zie als een incidenteel probleem.