Inleiding

Geschiedenis


aMSN is gebaseerd op de software van Compu’s Messenger. Compu’s Messenger werd voor het eerst op 21 september 2001 vrijgegeven voor publiek en was ontwikkeld door Dave Mifsud. De applicatie bevatte echter geen extra features en de ontwikkeling lag sinds de release stil. Daar kwam op 22 mei 2002 verandering in. Didimo E. Grimaldo ging verder met het ontwikkelen en gaf de nieuwe versie de naam aMSN mee. Na Grimaldo gingen er steeds meer ontwikkelaars aan het project meewerken. Zo voegde Phillipe G. Khalaf en Youness Alaoui zich ook bij het team.

Het programma is vrije software en geschreven in Tcl/Tk, een scripttaal die als voordeel heeft dat deze niet gecompileerd hoeft te worden, waardoor snel aanpassingen in de broncode gemaakt kunnen worden. Ook heeft het interpreters voor verschillende platformen waardoor het programma onder andere gebruikt kan worden onder GNU/Linux, Microsoft Windows, Apple Macintosh en verscheidene Unix-varianten.

Sinds SVN versie 20070216 begint aMSN steeds meer een kloon te worden van de populaire chat client Windows Live Messenger. Niet alleen het uiterlijk van aMSN komt overeen met Windows Live Messenger. Ook steeds meer functionaliteiten zijn in aMSN te vinden.

Behandelde versie


Er is voor deze review gebruik gemaakt van versie 0.97.2 in combinatie met Windows Vista Home Premium.