1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Belkin N+ USB-adapter

Zoals vermeld heb ik tijdens het testen van de draadloze snelheid gebruik gemaakt van de Belkin N+ USB-adapter. Zoals de naam doet vermoeden is dit een USB-adapter voor draadloze netwerkverbindingen.

In de verpakking van dit apparaatje vind ik ook een soort basisstation, waardoor het mogelijk is om de stick bijvoorbeeld op je bureau te planten. De meeste USB-adapters zullen naar een vrije USB-poort aan de achterzijde van de computer verdwijnen, maar dat is hier niet het geval. Verder is er een cd meegeleverd waar de benodigde software en drivers op te vinden zijn. Installeren is een fluitje van een cent en gaat nagenoeg vanzelf.


Dat de snelheden die de stick kan halen prima in orde zijn, heb je op de vorige pagina kunnen lezen, en zo ook dat er met de stabiliteit niets mis is. Wat ik wel vreemd vond, is dat Windows Vista continu het geluid bleef maken alsof er een USB-apparaat verwijderd en weer aangesloten werd bij de minste aanraking van de USB-connector. De verbinding viel echter niet weg.