Inleiding

Netgear is een gevestigde naam in het land van netwerkproducten en heeft een goede reputatie opgebouwd in de loop der jaren. Maar ook in dit wereldje is er hevige concurrentie, zeker omdat steeds meer consumenten overstappen naar de 802.11n-standaard, maar ook steeds meer mensen hun content door het hele huis willen afspelen. Netgear richt zich daarom de laatste tijd meer en meer op deze consumentenproducten. Recentelijk was Techzine nog aanwezig op een gezamenlijke persdemo van Netgear en Electronic Arts en daar werd duidelijk wat de strategie van Netgear zal worden de komende tijd.

Volgens Netgear willen consumenten overal en altijd de beschikking hebben over content die ze thuis en op hun mobiele apparaten hebben opgeslagen. Om te laten zien dat het bedrijf daar een oplossing voor heeft, heeft het de slogan ‘Anytime, anywhere, any media, any screen’ gelanceerd. Deze term houdt in dat consumenten op elk gewenst moment hun content moeten kunnen benaderen en deze af kunnen spelen op het door hun gewenste apparaat. Omdat het om echte consumentenproducten gaat belooft Netgear dat hun nieuwste producten een betrouwbaar draadloos signaal bieden, eenvoudig te installeren en beheren zijn en als laatste moet het ook leuk zijn om de apparaten te gebruiken.

Een van de nieuwe producten die deze slogan moet waarmaken is de RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router (WNDR3700). Wij ontvingen een exemplaar van Netgear en in deze review bekijken we of Netgear zijn beloftes waar kan maken.