1 min

Tags in dit artikel

, ,

Cooler Master Hyper

Een budgetkoeler van formaat, zo wil Cooler Master het liefst dat de Hyper N520 genoemd wordt. In de eerste previews die verscheen op internet werd al gezegd dat doe koeler eigenlijk alleen doet wat hij moet doen en dat is, hoe kan het ook anders, koelen. De vraag die daarna meteen gesteld wordt is: "Hoe goed koelt de Hyper N520?". Dat gaan we vandaag uitzoeken door deze koeler te installeren op een Core i7 920-processor.

Cooler Master


"Back to basics", aldus de fabrikant. Een lage prijs voor een goed en degelijk product. Toch vinden we op Techzine dat de koeler erg veel lijkt op concurrerende modellen als die van Arctic, ASUS en zelfs Thermaltake.

De eerste reacties op de koeler zijn erg lovend en mensen zijn verrast door de koeler. Een koeler op een S1366 moet nogal wat warmte afdragen de Core i7 zal op z’n top een vermogen van 130W hebben waarvan een groot gedeelte omgezet wordt in warmte. Behalve de S1366 ondersteunt de Hyper N520 ook de volgende sockets:
  • Intel Socket (LGA1366 / LGA775);
  • socket (LGA 771 Skulltrail);
  • AMD Socket (AM2+ / AM2 / 940 / 939 / 754).


Voor de prijs van ongeveer drie tientjes krijg je niet alleen de koeler, maar ook alle bevestigingsclips. Je gelooft haast niet dat het allemaal voor deze prijs kan.