2min Devices

Review: Thrustmaster Ferrari GT Experience

Inleiding

Thrustmaster


Review: Thrustmaster Ferrari GT ExperienceThrustmaster is al jaren een grote speler in de markt voor gaming-accessoires. Het bedrijf maakte al racestuurtjes toen Logitech het stuurwiel nog moest uitvinden bij wijze van spreken. We spreken het jaar 1996 als Thrustmaster met zijn eerste stuurtjes komt. De Thrustmaster T1 en de Thrustmaster T2, waarbij de T2 pedalen had. Allebei natuurlijk zonder enige vorm van force feedback, maar het liet toch zien wat er in de toekomst zou komen qua race-accessoires op de pc. Wat opvalt aan deze oude Thrustmasters is dat de spanning van het stuur wordt geregeld met een soort elastiek, om te zorgen dat het stuur automatisch centraal komt te staan. Dit zorgde destijds voor heerlijk stuurgedrag in vergelijking met de weinige concurrentie destijds.

Review: Thrustmaster Ferrari GT Experience
Mogelijk het mooiste stuur ooit van Thrustmaster: de Thrustmaster F1.

In 1999 nam Guillemot Thrustmaster over en Guillemot nam de Ferrari-licentie mee, sindsdien zijn deze dan ook te vinden op stuurtjes van Thrustmaster. Sinds Guillemot Thrustmaster had overgenomen was het een paar jaar pijn lijden voor Thrustmaster-liefhebbers vanwege matige pedalen die overal naartoe schoven omdat ze te licht waren, maar ook de matige kwaliteit van de producten in het algemeen. Behalve het Thrustmaster F1 stuur is er in die tijd weinig kwaliteit op de markt gekomen. Sinds 2006 lijkt Thrustmaster echter de weg naar boven hebben gevonden met de Thrustmaster RGT en later het stuur dat we hier reviewen en zijn broertje met Force Feedback en als laatste de Thrustmaster F430.

Behalve van de stuurtjes is Thrustmaster natuurlijk ook nog bekend van de vele joysticks, gamepads en andere game-apparatuur. Met name de Thrustmaster HOTAS Cougar gooit hoge ogen met zowel prijs, materiaalgebruik en kwaliteit.