2min

Tags in dit artikel

, ,

Cooler Master

De door Cooler Master uitgebracht universele notebook adapter krijgt de naam ‘SNA-95’ opgedrukt. De twee cijfers staan voor het maximale constante wattage van 95 Watt. De letters ‘SNA’ staat voor respectievelijk Slim Notebook Adapter erg origineel is de naam dus niet.

Help! Mijn adapter is kapot


Iedereen zal het zelf of indirect wel eens meegemaakt hebben. Je rolt je notebook adapter af, stop hem in het stopcontact en drukt hoopvol op de aan- en uitknop van je laptop. Dit keer gaat hij niet aan en je vraagt jezelf af wat je verkeerd doet. Het valt je op dat het lampje van de adapter niet brand en je weet hoe laat het is. Je zou nog kunnen kijken of er een weerstand geknapt is en die vervangen maar de meeste mensen gaan op zoek naar een nieuwe adapter.

Hoe vind ik de juiste adapter?

Eenmaal geconstateerd dat je adapter defect is zul je een nieuwe moeten kopen. Eén van de belangrijkste dingen om te weten is het voltage en ampère van je oude adapter. Bij de nieuwere laptops zal dit 19 V zijn en om en rond de 3~4 ampère liggen. Heb je een oudere laptop dan kan het zijn dat je een andere voltage nodig hebt, 18.5 V is met de 19 V adapters ook prima te doen. Is het voltage echter boven 20 V of onder 18 V dan zul je opzoek moeten naar een adapter die een variabel voltage kan leveren.
De Cooler Master SNA95 is alleen geschikt voor de nieuwere, 18 V t/m 20 V trekkende, apparaten met een maximum van 4.74 A.

Op de achterkant van de adapter vind je de benodigde gegevens.

Eenmaal de juiste gegevens gevonden dan kun je gemakkelijk de juiste adapter vinden. Het enige nadeel is dat universele adapters met een groot scala aan opzet stukjes komen. Fabrikant Dell staat erom bekend vervelende trucjes uit te halen zodat alleen de adapters uit eigen fabriek passen op de laptops. Merken als Acer, HP, Toshiba, Asus zijn over het algemeen minder moeilijk.

Table of contents