Hulbee search

Na de installatie van het programma kan je aan de slag met het programma zelf. Als je het programma voor het eerst opstart, dan krijg je het hoofdscherm voorgeschoteld wat heel simpel ingedeeld is.Als eerste kun je op verschillende plekken zoeken. Deze keuze beperkt zich echter tot je PC en het internet. Meer is er niet. Zoeken op je netwerk is er dus niet bij. Wat echter opvalt is dat je nu wél kunt kiezen om het programma in het Nederlands te zetten. Waarom dit niet tijdens de installatie gevraagd werd is mij ook hier weer een raadsel.

Het programma biedt ook een eigen zoekmachine op het internet die hier te vinden is. We komen hier later nog op terug. Als je het programma net geïnstalleerd hebt, dan begint het indexeren van al je bestanden gelijk. Op mijn pc met zo’n 200GB aan data was hij daar in een uurtje mee klaar. Hierna kunnen we beginnen met zoeken.Het zoeken gaat vlot. Het programma vind 55 resultaten voor "Windows". Dat klinkt misschien weinig, maar door middel van de tag-cloud kun je snel schakelen naar andere zoektermen. Deze methode werkt ook heel handig als je opzoek bent naar een bepaalde foto.

Je kunt ook sorteren op relevantie, naam, datum, grootte en extensie. Deze laatste is nog wel wat beperkt, want hij kent alleen de bekendste formaten.

De tag-cloud is erg prettig om mee te werken als je niet precies weet waar die ene foto ook al weer stond. Je hoeft alleen maar op de tags te klikken om daar naartoe te gaan. Het werkt erg simpel en doordat er juist zo weinig opties zijn raak je de weg niet snel kwijt.Zoals gezegd zou ik ook nog even terugkomen op de website. Deze werkt hetzelfde als het programma, maar dan zoekt hij op het hele internet. Op het internet zoeken vanuit het programma is ook mogelijk.

De website maakt gebruik van de API van Yahoo en dus is het niet vreemd dat de resultaten vaak hetzelfde zijn. Wat deze zoekmachine anders maakt is de tag-cloud. Hierdoor hoef je niet meer door lange lijsten te scrollen of zelfs maar een nieuwe zoekterm in te toetsen. Het wordt allemaal voor je gedaan. Zo kom je snel bij de gewenste pagina.

Table of contents