4min

Tags in dit artikel

, ,

De lichten gaan uit

Gameplay


Voor deze preview heeft Simbin ons een previeweditie van Race On gegeven. De preview bevatte alle opties die in de volledige game beschikbaar worden.

De gameplay wordt ten opzichte van Race 07 niet veranderd. Het menu heeft een andere skin gekregen en de muziek is veranderd. Simbin heeft deze keer voor Tom Coronel gekozen die schreeuwt op de achtergrond en tussendoor worden rustige nummers gedraaid. De looks van het nieuwe menu zijn aantrekkelijker geworden, verder is er weinig veranderd aan het menu. De keuze van wagen, tracks en setups zijn niet gewijzigd, met uitzondering van de letterkleur die bij de skin hoort.


De nieuwe look van het menu

Net als in Race 07 heeft Race On dezelfde functionaliteiten voor gamepads en controllers en zijn er voor veel verschillende apparatuur-presets.
Ook heeft Race On ondersteuning voor TrackIr4 waardoor letterlijk naar links en rechts kijken mogelijk is.

Nieuwe content


Race On wordt als volledige game verkocht met Race 07 en STCC: The Game. Dit betekent dat alle circuits en wagens van de twee genoemde games erin zitten. Race On biedt daarbij twee Amerikaanse circuits, namelijk Laguna Seca en Road America. Daarnaast biedt Race On het Okayama circuit vanwege WTCC seizoen 2008 en worden alle andere circuits geüpdatet. De grootste veranderingen zijn het compleet vernieuwde Imola, waar de laatste chicane is weggehaald en een correcte versie van Puebla. Puebla van seizoen 2006 was namelijk niet correct in Race 07 en is dat overigens nog steeds niet voor seizoen 2006. In 2007 werd er niet gereden en nu is het circuit in seizoen 2008 dus wel correct.
Het lijkt echter wel of Simbin steeds meer trucjes uit de sterk verouderde graphics-engine kan halen, aangezien de circuits er toch steeds nét iets beter uit gaan zien.

De overige extra’s in Race On zijn natuurlijk de nieuwe wagens. Natuurlijk zijn alle wagens van Race 07 en STCC: The Game weer aanwezig, maar daarnaast heeft Simbin Amerikaanse muscle cars toegevoegd. Dit zijn echter niet de welbekende Dodge Charger en Plymouth Super Bee van weleer. Dit zijn de moderne muscle cars, namelijk een Dodge Charger SRT8, Dodge Challenger SRT8, Cadillac CTS-V en een Chevrolet Camaro. Deze wagens hebben zoveel mogelijk straatphysics gekregen wat betekent dat de remmen niet al te best zijn en de wagens niet berekend zijn op snelle bochten. Aan de settings van de wagens is weinig te veranderen waardoor de wagens je echt moeten bevallen. De ene auto glijdt wat meer dan de ander, terwijl de ander een wat hogere topsnelheid heeft. Over het algemeen zijn ze allemaal ongeveer even snel.


De US street wagens

Van al deze straatwagens zijn ook fictieve racewagens gemaakt welke in de US Muscle Cup-klasse rijden. Deze wagens zijn volledig aan te passen en hebben erg leuke physics. Je kunt ermee driften, maar ook keihard over een lang recht stuk op Monza scheuren.

Naast deze grote Amerikaanse toevoeging is er ook een nieuwe single-seater kampioenschap bijgekomen. De International Formula Master, dat qua kampioenschap vrijwel geheel het WTCC-kampioenschap volgt. De wagens zijn leuke single-seaters die precies tussen de Formule 3000 en de Formule BMW inzitten qua vermogen, handelbaarheid en snelheid. Daarnaast zijn het de enige wagens in het spel die flippershift achter het stuur gebruiken in plaats van een sequentiële pook. Deze serie heeft de hele licentie en je zul er dus ook de officiële coureurs tegenkomen zoals Chris van der Drift.


De Formula Master is een welkome toevoeging aan de Race-serie

Als laatste is het WTCC 2008-seizoen toegevoegd, waarin ook enkele nieuwe wagens opduiken. Wat denken van een Lada 110 en de Seat Leon TDI? De overige wagens zijn voornamelijk opnieuw geskinde wagens zoals de Volvo C30, Chevrolet Lacetti, Honda Accord en BMW 320si, die mogelijk een kleine performance-update hebben gekregen. Deze wagens zijn ook aan elkaar gewaagd voor online-play. Anders zou namelijk iedereen de Seat Leon TDI nemen, waardoor gemixte startgrids online haast niet voor zouden komen.

Kampioenschappen


Simbin heeft in Race On één extra kampioenschap toegevoegd, dat is het WTCC-kampioenschap van 2008. Verder kun je zelf allerlei kampioenschappen maken. Als je wil kun je Mini’s tegen het Amerikaans geweld laten opboksen. Het is echter wel vreemd dat er geen Formula Master kampioenschap is in het spel, aangezien alle circuits wel beschikbaar zijn. Maar natuurlijk kun je dit kampioenschap ook zelf maken.


De cockpit van de nieuwe WTCC Lada 110.

AI


Aan de AI heeft Simbin niet zoveel kunnen veranderen. De tegenstander reageert vrijwel hetzelfde als in de vorige titels, wat vrij goed is voor een racegame. De AI heeft wel kleine probleempjes. Bij variabel weer heeft de AI nog steeds niet door dat wanneer het droog of nat wordt hij andere banden nodig heeft. Je tegenstanders gaan elke ronde naar binnen en wisselen dan weer voor de banden die al op de auto zitten. Dit is een bug die al vrij lang bestaat.