2min

Tags in dit artikel

, ,

Roccat Sota

Inleiding


De Roccat Sota is het vierde en laatste product uit de Roccat SDMS-reeks. Tot nu toe stelde geen van de producten uit die reeks teleur, maar allemaal hadden ze wel een scherp kantje. Benieuwd of dat bij de Roccat Sota ook zo is? Lees dan vooral verder!


Features


De Roccat Sota bestaat uit drie lagen. Onderaan bevindt zich een rubberen patroon dat moet zorgen voor een optimale grip, bovenaan bevindt zich gekorreld plastic dat de glijprestaties van de muismat voor haar rekening neemt. Tussen beide lagen bevindt zich metaalfolie, dat door haar reflecterende eigenschappen de precisie van de muis moet verbeteren. Een andere opvallende feature van de muismat is haar buigbaarheid. Terwijl de bovenkant gemaakt is van nogal stijf plastic, is de muismat op zijn geheel makkelijk te buigen. Tenslotte heeft Roccat een inkeping gemaakt waar normaal gezien de pols zit, zodat de muismat niet hinderlijk wordt tijdens het gamen. De Roccat Sota draagt een adviesprijs van 22,99 euro.


In gebruik


Het belangrijkste aan een muismat is natuurlijk de bovenste laag, die verantwoordelijk is voor het glijden van je muis en perfect in orde moet zijn voor een optimale game-ervaring. Om er echter zeker van te zijn dat jullie deze review van begin tot einde hebben doorlezen, bespreek ik dat aspect iets verder in de review. Eerst maar eens een kijkje nemen bij de onderkant van de muismat. Daar heb ik alvast niets op aan te merken: het rubberen patroon zorgt voor een erg goede grip op de ondergrond en bij normaal tot zelfs heftig gamen zal deze muismat niet verschuiven als je dat niet wilt.


De onderste laag is van prima kwaliteit, maar hoe zit het met het glijoppervlak van deze muismat? Laat mij toe om dat even in één woord te beschrijven: fantastisch. De muismat verbetert dankzij het gladde oppervlak en de geïntegreerde metaalfolie respectievelijk het glijvermogen en de precisie van je muis. Dit is een muismat van de bovenste plank die ik echt alleen maar kan aanraden. Bovendien ziet de muismat er ook bijzonder strak uit en zal ze op weinig bureaus misstaan. De muis is overigens specifiek gemaakt voor gebruik met de Roccat Kova en hoewel die twee een erg mooi koppel zijn, leert de ervaring dat alle muizen goed presteren op deze muismat. Topproduct, dit!


Bouwkwaliteit


Ik moet maar eens een standaard tekstje gaan verzinnen voor deze sectie, want Roccat heeft ook dit product tot in de puntjes afgewerkt. Prima!

Table of contents