Telefoon en specificaties

De Storm 2 die we in deze review bekijken is Vodafone-branded en wordt dus ook geleverd in een doos van Vodafone. Bij het openen van de doos valt op dat de Storm 2 met zeer veel accessoires geleverd wordt. Zo krijgt de gebruiker de telefoon zelf, een stereo-headset, een micro-USB-kabel, een oplader met verschillende verloopjes, een cd met daarop verschillende tools en een poetsdoekje.Uiterlijk


De telefoon komt stijlvol over voor een budgetmodel. Hij ligt stevig in de hand en voelt niet goedkoop aan. Ook de bouwkwaliteit is uitstekend zoals we gewend zijn van RIM. Als je de telefoon voor het eerst opstart voelt hij zeer degelijk aan. De SurePress-technologie is even wennen. Die zorgt er zoals gezegd voor dat het scherm in zijn geheel een grote knop is. De interface reageert goed, maar niet zo soepel als bijvoorbeeld bij de iPhone. Je moet goed doordrukken voordat de telefoon reageert.


De voorkant wordt vrijwel geheel in beslag genomen door het touchscreen. Aan de onderkant van het scherm zitten een aantal knoppen, die met een lichte aanraking gebruikt kunnen worden. Deze knoppen zijn geen onderdeel van het touchscreen. Bovenaan zit een LED-indicator, die zoals gebruikelijk knippert als je bijvoorbeeld een oproep gemist hebt of een sms of e-mail ontvangen hebt. Ook is er een zogenaamde proximity-sensor aanwezig, zodat het scherm niet reageert op aanraking als je de telefoon tegen je oor houdt.

Aan de zijkant vinden we de micro-USB-aansluiting voor het opladen van de telefoon en een programmeerbare knop waarmee bijvoorbeeld snel een foto gemaakt kan worden. Aan de rechterkant zit een 3,5mm-aansluiting voor de headset en nog een programmeerbare knop. Ook de volumeknoppen bevinden zich aan deze kant.

De achterkant bestaat voor een groot deel uit de verwijderbare klep waarachter de batterij schuilgaat. Bovenaan de achterkant zit een 3,2 megapixelcamera met auto-focus en flits. Ook is het nu mogelijk om een microSD-kaart te plaatsen zonder de batterij te verwijderen.

Specificaties


De volgende specificaties zijn opgegeven door RIM:

Onderdeel Omschrijving
Kloksnelheid processor 512 MHz
Besturingssysteem BlackBerry OS 5.0
RAM 256 MB
Afmetingen 112.5 x 63 x 13.9 mm (LxBxD)
Gewicht 160 g (inclusief batterij)
Scherm 3,25 inch
Resolutie scherm 480 x 360
Netwerken 3G, EDGE, GPRS, GSM
Bluetooth Bluetooth 2.1 + EDR
Wi-Fi 802.11b, 802.11g
Primaire camera 3.2 megapixel
Audioformaten MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, WMA ProPlus
Batterij Oplaadbare Li-Ion batterij
Spreektijd 5,5 uur
Standby-tijd 305 uur
Videoformaten MPEG4 H.263, MPEG4 Part 2 Simple Profile, H.264, WMV
Voor meer specificaties kun je hier kijken