3min

Tags in dit artikel

, ,

Functies, alledaags gebruik

Na de buitenkant bestudeerd te hebben is het tijd om de telefoon aan te zetten en te gaan gebruiken. De Storm 2 biedt alles wat een moderne gebruiker zich kan wensen, zoals 3G, Wi-Fi en meer.

Bellen


Naast sms’en is bellen natuurlijk het voornaamste doel van een telefoon en dat werkt prima. Zowel de ontvanger als de diegene die gebeld wordt is goed te verstaan. Het toevoegen en beheren van contacten gaat via een simpele lijst die alles bevat wat je nodig hebt. Dat werkt verder prima, maar het zou leuk zijn geweest als RIM toch een beetje meer zijn best had gedaan om de vaak vrij kille menu’s wat op te fleuren. Mocht je al een heel aantal contacten in Outlook hebben staan, dan kun je synchroniseren. De proximity sensor bleek trouwens geen overbodige luxe te zijn. Tijdens het bellen heb ik meerdere keren een klik van het scherm gehoord.

Sms’en


Sms’en kan op twee manieren. Je kunt kiezen voor het algemene scherm waarop alle e-mails en sms’jes binnenkomen, of je kunt ze los zien. Wat ook je voorkeur is, het gaat allemaal vlot. Het toetsenbord is even wennen als je altijd een fysiek toetsenbord gewend bent.


Qua interface valt er nog wel wat te verbeteren. Er is een threaded weergave aanwezig, maar daarvoor moet je wel de laatste sms selecteren. Hij sorteert ze dus niet zoals andere telefoons onder de naam of het nummer van je contactpersoon.

Camera


De Storm heeft een 3,2 megapixelcamera camera met auto-focus en flits.
Overdag maakt de Storm goede foto’s en ’s avonds kan er dankzij de fliter ook nog aardig gefotografeerd worden. De auto-focus werkt goed en is simpel te gebruiken.

Multimediaopties


Album-art wordt getoond en ook een equalizer en audioboostfunctie ontbreken niet. Het geluid dat de telefoon zelf kan produceren klinkt aardig en luid genoeg. De standaard meegeleverde oordopjes klinken in tegenstelling tot de andere oordropjes die doorgaans worden meegeleverd met telefoons erg slecht. Ze voelen goedkoop aan en zo klinken ze ook. Ook kun je door middel van Bluetooth je muziek streamen naar een ander Bluetooth-apparaat.


E-mail


E-mail moet tegenwoordig overal beschikbaar kunnen zijn. We willen overal op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. En dat is nu juist waar RIM groot mee is geworden. E-mailen op de Storm werkt dan ook zeer efficiënt. Je kunt zonder moeite meerdere accounts toevoegen en als je gebruikt maakt van BIS kun je maximaal tien accounts toevoegen. Het opgeven van je e-mailadres en wachtwoord is genoeg om je e-mail voortaan te laten binnenhengelen. Foto’s en visitiekaartjes zijn prima mee te sturen. Ook het bekijken van bijlagen is geen probleem.

Voor Word-, Excel-, Powerpoint- en PDF-bestanden is een speciale viewer beschikbaar. Ook is er gedacht aan je datagebruik, want als je bijvoorbeeld gebruik maakt van GPRS, dan word je Powerpointbestand van enkele megabytes keurig gecomprimeerd.

Applicaties


Applicaties zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Elke smartphone fabrikant heeft tegenwoordig zijn eigen store, zo ook RIM met zijn App World. Er zijn nog niet zoveel applicaties beschikbaar in de App world, maar daar word aan gewerkt. Veel van de applicaties zijn gericht op zakelijk gebruikers, maar er zijn ook zeker spelletjes te vinden. Als een programma een update heeft dan krijg je daarvan automatisch een mailtje. Betalen kan met een creditcard.


Standaard is er door RIM al Windows Live Messenger geïnstalleerd, zodat je je foto’s en andere bestanden snel en eenvoudig kunt delen met de buitenwereld.

Accuduur


De Storm 2 heeft een 1380mAh-batterij en RIM heeft een naam hoog te houden als het gaat om de gebruiksduur die een batterijlading kan leveren. Vroeger wist RIM dagen gebruikersduur uit een batterijlading te halen, maar met de komst van touchscreens, multimediamogelijkheden en snelle processors moet ook de Storm 2 het doen met een mindere batterijduur.

RIM heeft echter een naam hoog te houden en daar houden ze zich dan ook aan. Als je de hele dag aan het internetten, bellen en/of sms’en bent, dan kom je prima de dag door. Ook heeft RIM het voordeel dat er gebruik wordt gemaakt van echte push-technologie. Dat wil zeggen dat je pas een push-notificate krijgt als je mail verzonden en dus beschikbaar is. Dat scheelt ook weer aanzienlijk in het netwerkgebruik.