2min

Tags in dit artikel

,

Importeren, exporteren en branden

Importeren


Het importeerscherm kwam al even eerder aan de orde, maar VD16 biedt een behoorlijk groot aantal importmogelijkheden. Zo kun je uiteraard een bestaand videobestand op je computer importeren, de volgende formaten worden ondersteund:

Onderdeel Import Export
Video AVI, DV-AVI, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, MXV, MJPEG, QuickTime en WMV(HD) AVI, DV-AVI, MJPEG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, QuickTime en WMV(HD)
Audio WAV, MP3, OGG, WMA, MIDI, Dolby Digital Stereo enDolby Digital 5.1 WAV, MP3, Dolby Digital Stereo en Dolby Digital 5.1
Afbeeldingen JPEG, BMP, GIF, TIF en TGA JPEG en BMP
Extensies .avi, .dat, .evo, .m2v, .m1v, .h264, .mpv, .mpg, .mpeg, .mpg2, .mps, .mp2, .mpe, .m2s, .vdr, .vob, .mod, .vro, .ts, .trp, .tp, .m2t, .mpt, .mmv, .m2ts, .mts, .tod, .mov, .mp4, .dvr-ms, .asf, .pva, .mp4, .mpeg4, .mpeg-4, .m4v, .3gp en .3g2

Maar het is ook mogelijk om vanaf een externe bron op te nemen. Zo kun je direct van je pc-scherm opnemen, of geluid opnemen via de line-in poort. Ook beelden van je webcam importeren is mogelijk. Andere apparaten die worden ondersteund zijn:

  • IEEE1394/FireWire/DV/i.Link-interface voor gebruik met DV/HDV-camcorders;
  • USB-camcorder (DVD/harde schijf/geheugenkaart) en webcams;
  • VfW- of DirectShow-compatibele video-, TV- of grafische kaart met video-ingang;
  • WDM-compatibele TV-tuner-kaart, DirectX9 en BDA-driver-compatibele DVB-T/S-tuner-kaart;
  • Blu-ray-, DVD-R/RW-, DVD+R/RW-, DVD-RAM- of CD-R/RW-brander.

Een derde mogelijkheid is de ingebouwde videorecorder, als je een ingebouwde tv-kaart hebt kun je in deze mode televisieprogramma’s opnemen en is er een elektronische programmagids (EPG) voorhanden.

Een laatste mogelijkheid is om direct een kopie te maken van een cd of dvd, in dit geval zijn er tevens diverse compressiemogelijkheden voorhanden.

Exporteren


Het exporteren van bestanden is vrij eenvoudig en zoals in de tabel bovenaan de pagina te lezen is worden ook op dat gebied behoorlijk wat formaten ondersteund. Je kunt ervoor kiezen om alle instellingen per formaat zelf te doen, maar er zijn ook presets voor diverse apparaten zoals bijvoorbeeld de iPhone.


Er kan ook gekozen worden om de film op een dvd te branden, of directe uploaden naar YouTube, Vimeo, of Magix’ eigen online albumdienst. Nieuw is dat het nu ook mogelijk is om HD-beelden te uploaden naar YouTube en het werkt allemaal prima.