2min

Tags in dit artikel

Inleiding

Zoals ieder jaar brengt het Duitse softwarebedrijf MAGIX een nieuwe versie uit van zijn videobewerkingsprogramma Video Deluxe. Inmiddels zijn we aanbeland bij versie 18. Ook ditmaal heeft MAGIX drie verschillende versies van dit programma op de markt gebracht: Standaard, Plus en Premium. MAGIX was zo aardig om Techzine een reviewexemplaar van het duurste pakket op te sturen. De Premiumversie staat centraal in deze review.

De Premiumversie heeft een aantal features waar de Standaard- en Plusversie niet over beschikken. Drie noemenswaardige toevoegingen aan het Premiumpakket zijn Red Giant Magix Bullet Quick Looks, proDad VitaScene V2 en NewBlueFX Lights Blends. De eerste feature is een pakket aan professionele video-effecten. Deze software dient om snel en eenvoudig je video’s een professioneel uiterlijk te geven. NewBlueFX Lights is een tool om je video’s te voorzien van spectaculaire lichtovergangen. proDAD VitaScene 2 ten slotte biedt meer dan 100 verschillende sjablonen voor hoogwaardige effecten en overgangen.


Een overzicht van alle verschillen tussen de verschillende pakketten is in de onderstaande tabel terug te vinden.

MAGIX Video Deluxe MX 18 MAGIX Video Deluxe MX 18 Plus MAGIX Video Deluxe MX 18 Premium
HDV-camcorders X X X
AVCHD-camcorders X X X
Beeldschermopname X X
Videobewerking
Aantal multimediasporen 32 99 99
Primaire kleurcorrectie X X
Secundaire kleurcorrectie X X
Reisrouteanimatie X X
Effectmaskers X X
Multicamediting X X
Keyframebewerking X X X
Stereo-3D-workflow X X
AVCHD-smartrendering X X X
Audiobewerking
Dolby Digital-ondersteuning Stereo 5.1/stereo 5.1/stereo
Music Editor 3.0 / Mastering Suite X X
Uitvoer
Diskmenuvormgeving X X
Blu-ray-discs met geanimeerde menu’s X X X
AVCHD-discs met Dolby Digital 5.1 X X X
Stereo-3D-films als bestand/disc/YouTube X X
Video’s op YouTube en Vimeo in full-hd X X X
Video’s naar Facebook uploaden X X X
Extra’s
Red Giant Magix Bullet Quick Looks X
proDAD VitaScene V2 MAGIX Edition(effectpakket) X
NewBlueFX Light Blends X


MAGIX Video Deluxe MX Premium 18 biedt enkele verbeteringen ten opzichte van de voorgaande versie. Zo is deze versie op diverse vlakken sneller dan zijn voorganger. De uitvoersnelheid van de AVCHD is tot drie maal sneller en de laadduur van projecten is verder naar beneden gebracht. Verder heeft MAGIX aan de Premiumversie een compleet vernieuwde reisrouteanimatie, dynamische slow-motion, effectovergangen met geluid, professionele filmsjablonen en nieuwe menusjablonen toegevoegd.

Zijn al deze toevoegingen de moeite waard om MAGIX Video Deluxe MX Premium 18 aan te schaffen? Deze vraag zal in deze review beantwoord worden.