4min Devices

Review: HTC Legend

Uiterlijk & Specificaties

Het uiterlijk. Zoals gezegd biedt de Legend een unibody aliminium behuizing en dat valt op. Er zijn een paar stukken van plastic gemaakt, om ervoor te zorgen dat de antennes hun werk nog kunnen doen, aluminium blokkeert namelijk de signalen.

Daarnaast valt op dat de batterij en de simkaart echt in het toestel geschoven worden. Door een klepje aan de onderzijde van het toestel weg te halen verschijnen de compartimenten voor de batterij en de SIM-kaart.

Review: HTC Legend
Als ik het toestel aan zet dan valt vooral de helderheid van het toestel op. Dat is te danken aan het 3,2inch-AMOLED-scherm. Het is niet het eerste Android-toestel met een dergelijk scherm, Samsung gebruikte het scherm eerder voor zijn Galaxy. Het AMOLED-scherm is in ieder geval een groot pluspunt, zeker in vergelijking met de Hero.

Verder is ook de bekende ‘knik’ van de HTC Hero aanwezig op de Legend. Deze knik in de behuizing moet ervoor zorgen dat het toestel beter in de hand ligt, maar niet iedereen is even gecharmeerd van deze designfeature. Hoe je het ook went of keert, de knik is weer aanwezig.

De HTC Legend wordt eigenlijk met dezelfde accessoires geleverd als elke andere HTC-telefoon. Ook zijn de bekende aansluitingen aanwezig, te weten een 3,5mm-jack voor de muziek en een micro-USB-aansluiting voor gegevensoverdracht en voor het opladen. Verder is er één USB-kabel meegeleverd en een stekker met USB-aansluiting. Ook is er een simpel headsetje meegeleverd voor muziek en handsfree bellen. Van dat headsetje hoef je overigens niet zo heel veel te verwachten, het is allemaal vrij simpel

Review: HTC Legend
Maar voor de meegeleverde accessoires hoef je geen HTC-toestel te kopen en dat is dus bij dit toestel ook niet anders. Daar staat tegenover dat het toestel weer typisch HTC-achtig is. Voor wat betreft design, vormgeving en omlijning is het vrijwel altijd hetzelfde bij HTC en ook het platform is weer een typische HTC-keuze.

Hoewel het uiterlijk dus veel van hetzelfde biedt kan de Legend zich wel positief onderscheiden. De unibody-behuizing zorgt echt voor toegevoegde waarde, het toestel wordt er steviger door dan alle andere HTC-toestellen die ik in mijn handen heb gehad. Ook het AMOLED-scherm biedt een aardige meerwaarde ten opzichte van de HTC Hero. Laten we daarom toch maar eventjes een vergelijking maken met de HTC Hero.

Vooral het kleine prijsverschil is opvallend, zeker als je kijkt naar de extra’s van de Legend ten opzichte van de Hero. Zowel qua scherm als behuizing scoort de Legend beter dan de Hero. De Hero is dus duidelijk ingehaald door de Legend, het is dan ook opmerkelijk dat HTC de Hero gewoon wil blijven verkopen. Is hier dan een markt voor?

Review: HTC Legend
Ja. Waarschijnlijk wel, veel kopers baseren hun keuze mede op het uiterlijk van het toestel. De HTC Hero is verkrijgbaar in diverse hippe kleurtjes en is hierdoor waarschijnlijk ook erg in trek. Tel daarbij op dat de toestellen dezelfde software hebben (krijgen in het geval in de Hero) en eigenlijk maak je met beide toestellen een goede keuze. Het kleine prijsverschil doet mij wel eerder neigen naar de Legend dan naar de Hero.

Specs


Onderdeel Omschrijving
Processor Qualcomm MSM7227
Kloksnelheid processor 600 Mhz
Besturingssysteem Google Android
Interface HTC Sense
Externe opslag D.M.V. Micro-SD (onbekend of meegeleverd)
RAM 384 MB
Interne opslag 512 MB
Afmetingen 112 mm x 56 mm x 11 mm (LxBxD)
Gewicht 126 g (inclusief batterij)
Scherm 3,2" AMOLED-scherm
Resolutie scherm 320 X 480 HVGA
Netwerken HSDPA/WCDMA/GSM/GPRS/EDGE
GPS J
Bluetooth 2.1
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g
connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort en een 3,5"-plug
Primaire camera 5 Megapixel + flitser
Audio Ingebouwde microfoon, speaker
Batterij-type Li-ion
Spreektijd 490 minuten
Standby-tijd 440 uur
Geschatte eigen tijd: 24 uur
Bron:Techzine Redactie