2min Devices

Review: HTC Legend

Inleiding

De Legend is een nieuw toestel van HTC en moet volgens de fabrikant vooral niet gezien worden als een vervanger van de HTC Hero. Beide telefoons worden dus naast elkaar gepositioneerd. Van de HTC Hero was op Techzine eerder al een review te lezen, het is dus niet meer dan logisch dat de we de Legend ook onder de loep nemen.

Want zijn er verschillen? Het toestel heeft hardwaretechnisch gezien in ieder geval een betere processor. Maar dat is niet echt significant, want het verschil tussen de beide processoren is nog geen 80 Mhz, de Legend heeft namelijk een 600Mhz-processor, terwijl de Hero een 528Mhz-processor heeft. Beide processormodellen zijn van Qualcomm afkomstig, dat eigenlijk vrijwel alle HTC-processoren levert.

Review: HTC Legend
De HTC Legend is een nieuw Android-toestel dat standaard is uitgerust met Android 2.1. De Hero moet het voorlopig nog met versie 1.5 stellen, maar wordt binnenkort ook geüpdatet naar versie 2.1. De verwachting is dat de update in april 2010 zal komen, waardoor beide toestellen softwarematig in ieder geval gelijk getrokken worden.

Dan is daar het verschil in uiterlijk en dat is dan ook het enige onderscheid wat je kunt maken tussen de Hero en de Legend. Opvallend is dat de Legend een zeer degelijk toestel lijkt te zijn. Het is vervaardigd uit een blok aluminium, een constructie die we ook kennen van de MacBook Pro-reeks van Apple. Ook die zijn zogenaamd ‘Uni Alu’, wat zoveel betekent als Unibody aluminium. Verder is de trackball vervangen door een trackpad, wat als voordeel moet bieden dat het allemaal wat makkelijker werkt.

Review: HTC Legend
Maar zijn de verschillen zo groot? Het prijsverschil in ieder geval niet. De Legend wisselt voor zo’n vierhonderd euro van eigenaar, terwijl de prijs van de Hero inmiddels gezakt is naar driehonderdvijftig euro. Het prijsverschil is dus zo’n vijftig euro, niet zo heel fors dus. Is de Legend zijn meerprijs waard? Is de Legend eigenlijk wel zo’n Legende? In deze review zoeken wij het uit.
Bron:Techzine Redactie