min

Tags in dit artikel

Specificaties en uiterlijk

What’s in the box?


  • de NAS;
  • ethernetkabel;
  • stroomkabel;
  • installatie-handleiding.
Nu ga ik eerst verder in op de specificaties van het apparaat en hoe kan dat beter als in een mooi overzicht.
Specificaties opgegeven door Synology:
CPU: 1.2GHz, 16bit@DDR800
Geheugen: 256MB
Maximale capaciteit: 8TB (4x2TB)
Netwerk protocollen: CIFS, AFP (3.1), FTP, NFS, Telnet/SSH
Bestandsysteem: EXT3, FAT (External Disk Only), NTFS (External Disk Only)
Ondersteunde clienten: Windows 2000 (en nieuwer), Mac OS X 10.3 (en nieuwer), Linux
Uitgebreide Synology specificaties

Omdat dit apparaat een wel hele uitgebreide specificatielijst heeft heb ik de belangrijkste dingen in deze bovenstaande specificatielijst gezet en de volledige lijst kun je vinden via de link onderin de tabel.
Het is wel leuk om even daarop door te klikken aangezien dit apparaat erg veel kan.

Uiterlijk


Wanneer we de RS409+ gaan vergelijken met voorgaande reviews van NAS’en valt er natuurlijk een ding gelijk op. Dit is een rack-versie in tegenstelling tot de vele geteste towerversies. Hiermee is hij ideaal voor een bedrijf met een serverrek.

Aan de voorkant van de RS409+ kunnen vier schijven worden geplaatst. Tevens zitten er ook de indicatielampjes en de aan en uit knop. Deze knop had ik liever groter gezien, omdat ik eerst even moest zoeken waar hij aan moet.


De achterkant van de RS409+ kent 3 fans die nogal wat geluid produceren. In vergelijking met andere NAS’en is de RS409+ erg goed te horen. Daarentegen wordt hij wel goed gekoeld viel mij op. Naast deze fans zitten er op de achterkant nog enkele aansluitingen. Naast de aansluiting voor de stroomadapter zitten er twee USB 2.0-poorten, RS-232 aansluiting en een eSATA-aansluiting op het apparaat. Ook beschikt de RS409+ over twee netwerkinterfaces, dit is een groot voordeel doordat je de twee netwerkinterfaces kunt samenvoegen tot een interface van 2Gbps. Wel heb je hier een managed switch voor nodig die 802.3ad Dynamic Link Aggregation ondersteund.