3min

Tags in dit artikel

Prestaties RAID 5

Omdat dit apparaat bedoelt is voor de grotere ondernemingen is snelheid erg belangrijk, want zoals je weet: tijd is geld. Daarom is het testen van dit systeem ook belangrijk. Volgens de site van Synology weet dit apparaat hoge snelheden te halen op het gebied van netwerken. Uit mijn eigen testen gaat blijken of het in mijn opstelling ook te realiseren is.

Om je snelheid volledig te benutten heeft Synology twee netwerkinterfaces geplaatst op de NAS. Je kunt de NAS instellen op Link Aggregation waardoor beide interfaces samen worden gevoegd tot één logische interface van 2Gbps. Hiervoor heb je wel een managed switch nodig die 802.3ad Dynamic Link Aggregation ondersteund. Verder kun je de doorvoersnelheid verbeteren door Jumbo Frames in te schakelen. Hiermee vergroot je de standaard MTU size van 1500 naar maximaal 9000.

Op dit moment van schrijven heb ik geen managed switch, dus ben ik niet in staat om mijn metingen uit te voeren met Link Aggregation en Jumbo Frames. Ik heb een aantal tests uitgevoerd en dit zijn de resultaten:

Ik heb een test uitgevoerd met de NAS Performance Toolkit van Intel. Met deze benchmarktool zijn een aantal tests uit te voeren die taken simuleren waar een NAS in het echt ook mee te maken kan krijgen. Zo kunnen er vanzelfsprekend tests worden uitgevoerd voor het lezen en schrijven van bestanden en directories, maar de Performance Toolkit kan ook het afspelen van HD-video en een foto-album simuleren. Ik heb de test gedraaid in RAID 5 en in RAID 10.

RAID 5: