2min Devices

Review: Synology DiskStation DS411j

Conclusie

Deze Synology DiskStation DS411j is een volwaardige NAS waar je 4 harde schijven in kwijt kan. De NAS ondersteund alle bekende RAID configuraties en zoals we van Synology gewend zijn is alles te configureren, in te stellen en te beheren. Ook de extra applicaties bieden de Synology NAS’en altijd net dat beetje extra!

Dit model is zeer zeker geschikt voor gebruik in het MKB en met een prijs van ongeveer 300 euro zeer betaalbaar (zonder schijven). Elke systeembeheerder of beetje handige IT manager zal binnen een uurtje deze NAS onder de knie hebben, en deze NAS kunnen installeren en configureren. Op het gebied van prestaties is deze NAS niet het beste maar wel duidelijk een van de betere.

Voor de thuisgebruiker is dit model in onze optiek wat overdreven, een 4-bay oplossing is voor thuisgebruik wat overdreven, gelukkig biedt Synology ook en 2-bay en een 1-bay oplossing aan. Waarbij wij altijd de 2-bay adviseren zodat je deze met RAID 1 kan gebruiken en je data dubbel wordt opgeslagen.

De nieuwe DSM 3.0 interface van Synology vinden wij een grote verbetering ten opzichte van versie 2.3. Ook de mogelijkheden en applicaties zijn nog verder uitgebreidt. Met een Synology NAS haal je duidelijk meer in huis dat alleen een netwerk harde schijf.
8.0
  • Gebruiksvriendelijke interface;
  • makkelijk te installeren en configureren;
  • goede prestaties;
  • betaalbaar.
  • NAS trilt een beetje door de 4 harde schijven.