Inleiding

G.Skill
Van G.Skill ontvingen we de Phoenix Pro met 120 GB aan opslagruimte. Deze schijf heeft het typenummer FM-25S2S-120GBP2 meegekregen van de fabrikant uit Taiwan. De fabrikant is natuurlijk ook voornamelijk bekend om haar DRAM-producten, maar net als vele andere producenten van dit soort producten stapte ook G.Skill in de markt voor SSD-schijven.

De Phoenix Pro verwisselt voor een prijs van 230 euro van eigenaar.SSD
SSD schijven vormen een steeds grotere dreiging voor de conventionele harde schijf. Geen wonder ook natuurlijk, want SSD-schijven bieden veel voordelen zoals hoge lees- en schrijfsnelheden, een zeer lage geluidsproductie, een laag stroomverbruik en doordat er geen bewegende onderdelen aanwezig zijn ook nog eens een betere bestendigheid tegen vallen.

Een groot nadeel van SSD-schijven is natuurlijk dat de prijs vooralsnog erg hoog is. Bij conventionele harde schijven betaalt men tegenwoordig 0,23 euro per Gigabyte, terwijl dit bij SSD’s 1,63 euro is. Deze prijzen per GB zijn berekend met harde schijven met een opslagruimte van 160 GB als uitgangspunt. Het verschil in prijzen tussen de twee soorten opslagmedia is groot, maar het verschil in prestaties is dat net zo goed.

De komende tijd gaan we aan de slag met een groot aantal SSD-schijven die we ontvingen van fabrikanten. We vroegen specifiek om modellen met een opslagruimte van ongeveer 120 GB. De reden hiertoe is dat we graag schijven wilden vergelijken met eenzelfde opslagruimte, aangezien de opslagruimte de lees- en schijfsnelheden kan beïnvloeden.