min

Tags in dit artikel

, , ,

G.Skill, bekend van haar werkgeheugen en SSD’s, komt met een nieuwe SSD die een SandForce-controller aan boord heeft. Hierdoor heeft deze SSD hoge lees- en schrijfsnelheden.

De Phoenix, zo wordt de SSD genoemd, komt met een SandForce SF-1200 controller. Deze controller behoort tot de ‘high-performance’-klasse. G.Skill heeft nauw samengewerkt met SandForce om deze controller zo goed mogelijk te integreren in hun SSD. Dit komt de kwaliteit en stabiliteit ten goede. G.Skill heeft met haar Falcon SSD’s al verscheidene prijzen in ontvangst genomen.

De Phoenix SSD komt in 50GB-, 100GB- en 200GB-versies en dankzij de gebruikte controller heeft de SSD indrukwekkende snelheden: de SSD kan met 280 MB/s lezen en met 270 MB/s schrijven.

De SSD van G.Skill komt met twee jaar garantie. Ook kan je ondersteuning krijgen van het G.Skill-team via hun online forum, telefoon en email. De prijs van de 100GB-versie bedraagt ‘maar’ 389 euro en is te pre-orderen bij verschillende Europese winkels. De prijs van de 50GB- en 200GB-versie is nog niet bekend.