3min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Uitpakken en aansluiten

Een 38 inch curved monitor wordt geleverd in een enorme doos, de doos is overigens niet curved, maar als je de monitor uit zijn verpakken haalt moet je deze nog wel in elkaar zetten. De voet is gemaakt van RVS en wit plastic. Persoonlijk vind ik de voet wel een mooi ontwerp hebben, maar op de TechDays lieten mensen zich ook ontvallen er minder gecharmeerd van te zijn. Het is een stukje persoonlijke smaak denk ik. Functioneel gezien neemt de voet niet heel veel ruimte in beslag, dat is wel gezien in verhouding tot de monitor.
LG 38UC99 monitor LG 38UC99 monitor
Het in elkaar zetten van de monitor is verder een fluitje van een cent, een deel van de voet klikt je eenvoudig achterop de monitor, terwijl de voet vervolgens aan de onderzijde nog met twee schroefjes moet worden vastgezet, door de handige lipjes heb je hiervoor geen gereedschap nodig. LG 38UC99 monitor Voor degene die deze monitor liever zonder voet wil ophangen aan een beugel of wil combineren met meerdere monitoren aan een combi-beugel. Goed nieuws, aan de achterzijde is een 10cmx10cm VESA-mount te vinden. Het verstellen van de monitor als deze op zijn voet staat is zeer beperkt, je kan de monitor naar voren en achteren kantelen, maar daarmee houdt het ook wel op. De monitor kan niet naar links of rechts worden gedraaid of in hoogte worden versteld. LG 38UC99 monitor Als de monitor eenmaal staat is het een erg indrukwekkend scherm, door zijn grootte en de curve van het scherm is het een echte blikvanger. Wat ik persoonlijk erg mooi vind is dat LG het scherm aan de randen heel dun heeft gemaakt en in het midden wat dikker, hierdoor lijkt het scherm heel subtiel terwijl die stiekem best dik is in het midden, dat valt echter totaal niet op. Ik heb ook een aantal dagen op het scherm gewerkt en het is echt een verademing hoeveel werkruimte je hebt. Of je nou net als mij artikelen moet schrijven met meerdere vensters voor achtergrondinformatie, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld foto’s-, muziek- of videobewerken is het een ideaal scherm. Je hebt lekker veel ruimte en de timelines kunnen lekker groot worden gemaakt. Voor de IT-Professional en de IT-ontwikkelaar is het scherm natuurlijk ook prettig, je kan op de linkerhelft programmeren en op de rechterhelft een preview van de app of website draaien.

Aansluitingen

Als we kijken naar de aansluitingen op deze monitor, dan heeft LG flink uitgepakt, de eerste poort in de linkerbovenhoek is een USB Type C-aansluiting met Thunderbolt, als je de monitor hiermee aansluit wordt er zowel een videosignaal als een datasignaal opgezet. Daarnaast kan de monitor ook een pc voeden en eventueel de accu opladen. Als je bijvoorbeeld de MacBook Retina 12 inch aansluit op deze monitor zal via deze kabel de laptop worden opgeladen. LG 38UC99 monitor Rechts naast de USB Type C-poort is een normale USB 3.0-poort te vinden en daaronder nog eenzelfde poort. Deze zijn voor data-overdracht alleen te gebruiken als de pc via USB Type-C is aangesloten. Anders kunnen de poorten enkel en alleen worden gebruikt om bijvoorbeeld een smartphone op te laden. De eerste poort beschikt hiervoor ook over Quick Charge-technologie. Voor video-toepassingen zijn er naast de USB Type C-poort ook een DisplayPort versie 1.2 en twee HDMI-aansluitingen (versie 2.0, 2ea) aanwezig. Tot slot vinden we rechtsonder nog een koptelefoon-aansluiting en de aansluiting voor de adapter van de monitor. Alles bij elkaar voldoet LG eigenlijk aan alle eisen voor een high-end monitor vandaag de dag.