Prestaties

Bitdefender slaagt zo ongeveer cum laude voor de tests van AV Test, het gerenommeerde onafhankelijke antivirus testplatform. In de tests van december 2015 is er een vals-positieve waarneming geconstateerd, maar verder was de software in combinatie met Windows 8.1 foutloos.


Onder Windows 10 is er geen vals-positief alarm, maar laat de software een heel klein steekje vallen op het gebied van detectie van relatief nieuwe malware (dat is malware die niet langer dan vier weken geleden is ontdekt). Maar dat mag eigenlijk geen naam hebben, want de score van Bitdefender daar is 99,9% waar het gemiddelde over alle pakketten 99,6% is.

De laatste test van Bitdefender met Windows 7 dateert van augustus 2015. De software kwam toen foutloos uit de tests. Heel knap is het ook dat de software geen meetbare vertraging oplevert voor de computer waarop het draait. Gemiddeld levert beveiligingssoftware toch 2 tot 3 seconden vertraging op. Dat is een hele prestatie van Bitdefender.


Dit is vooral te danken aan de Photon-technologie, stelt Bitdefender zelf. Zelfs tijdens een scan blijft uw apparaat even snel werken. En inderdaad merk je niet nauwelijks iets van een scan die op de achtergrond draait.


Op de website van de fabrikant staat te lezen dat Bitdefender elke keer op nummer 1 komt doordat het zich sneller ontwikkelt dan de malware. Dat klinkt een beetje als stripheld Lucky Luke die sneller probeert te schieten dan zijn schaduw.