Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Coolermaster is al een geruime tijd een bekende naam als het op koeloplossingen aankomt. Zo heeft de fabrikant tal van processorkoelers in zijn assortiment, maar ook een groot aantal behuizingen en voedingen. Het bedrijf heeft kortgeleden enkele nieuwe processorkoelers geïntroduceerd. Hierbij zijn het voornamelijk doorontwikkelingen van bestaande koelers.

Deze koelers zijn mateloos populair onder het publiek. Zo wordt de TX3 als een mooie, maar goedkope upgrade gezien vanaf de stockkoeler en biedt de 212 net dat beetje extra als er bijvoorbeeld wordt overgeklokt. Ook hier op Techzine kregen de koelers positieve beoordelingen. Bijvoorbeeld de Hyper 212 Plus.

Coolermaster heeft derhalve de 212 EVO, de Hyper 612S en de GeminII M4 ontworpen. Tijd dus voor Coolermaster om met een update te komen en dat heeft het gedaan voor alle drie de koelers. Techzine ontving ze en onderwierp ze aan een test.

Vandaag de eerste van het stel: de Coolermaster Hyper 212 EVO.Prijs


De prijs van de Hyper 212 EVO is redelijk in lijn met de oude 212 (Plus). De koeler moet namelijk rond de 30 euro opbrengen. Hier is weinig op aan te merken, vooral omdat er al een degelijke ventilator bijkomt. Ook biedt de Hyper 212 EVO ondersteuning voor alle courante sockets, met uitzondering van S2011. Misschien volgt dit nog in de toekomst.