Review: Acer Liquid Glow E330

Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Het is weer tijd om een product van de buren van Techzine op de pijnbank te leggen. Namelijk de nieuwste Acer-smartphone, de Acer Liquid Glow E330, oftewel de Liquid Glow. Dit is Acer’s eerste smartphone van 2012 en het is duidelijk dat het bedrijf een ander weg is ingeslagen.

Het valt meteen op dat het uiterlijk van de telefoon een heel stuk anders is dan voorgaande modellen. Hoewel het toestel nu wat minder uniek is ten opzichte van de concurrentie ziet het toestel er wel een stuk beter uit. Daarnaast ligt het ook lekkerder in de hand.De volgende stap voor Acer is dat de verkoopcijfers van zijn smartphones omhoog gaan. Het aandeel dat Acer in Nederland op de smartphonemarkt heeft weten binnen te halen, is niet noemenswaardig en waarschijnlijk nog onmeetbaar. Een van de grote problemen van Acer is dat de toestellen wel verkrijgbaar zijn bij de abonnementresellers en webshops, maar de providers lopen vooralsnog niet warm voor de smartphones van het bedrijf. Volgens Acer gaat dat echter op korte termijn veranderen en lijkt het erop dat de eerste operators om zijn. Of dat ook met dit instapmodel het geval zal zijn, is even de vraag. Binnenkort komt Acer namelijk ook met een high-endmodel voor een scherpe prijs, vooral dat laatste doet het goed bij de operators.

Tot zover de markverovering van Acer, nu tijd van de Liquid Glow. Zoals wellicht al wat opgevallen kiest Acer niet voor een serienaam met achtervoegsels, in de vorm van letters zoals Galaxy of Xperia, maar voor unieke namen. Liquid Glow klinkt in elk geval best goed en bekt in onze optiek best lekker. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om of het een beetje een goed toestel is. Zoals gezegd is het een instapmodel en volgens onze prijsvergelijker is deze verkrijgbaar vanaf 181,90 euro. Kijken of dat scherp of overprijst is.