1 min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

In het recente verleden heb ik voor Techzine enkele laptops getest die je zowel qua uiterlijk als hardware kunt scharen onder de noemers Ultrabook én Hybride laptop. Het gaat hierbij dan met name om de Sony VAIO Duo 11 en de Dell XPS 12. Ook de Samsung ATIV Smart PC en Acer Iconia Tab W510 zijn aan deze systemen gerelateerd, maar doen qua hardware wel duidelijk onder en laat ik dus verder buiten beschouwing in dit artikel.

Toshiba heeft eveneens zo’n product gelanceerd: de Satellite U920T-100. Toshiba heeft net als Sony gekozen voor een schuifmechanisme. Dell koos juist voor een draaimechanisme waarbij het scherm in een frame geroteerd kon worden. Dell’s uitwerking werd beter bevonden dan Sony’s oplossing. Hoewel Toshiba voor eenzelfde oplossing kiest als Sony, kijkt het Japanse bedrijf er wel heel anders tegen aan waardoor het Dell misschien alsnog voorbij weet te streven met enkele kleine aanpassingen.


De Satellite U920T-100 wordt door Toshiba geleverd met onder andere een Intel Core i5-processor en een 128GB SSD onder de gelederen. Daarmee is de Satellite U920T-100 voor een hybride systeem zeker niet zwakjes uitgevoerd. Verderop in dit artikel worden de prestaties van deze laptop behandeld.

De Satellite U920T-100 kost op het moment van schrijven 1190 euro. Daarmee is deze laptop ongeveer even duur als zijn concurrent van Dell, maar wel 150 euro goedkoper dan de Sony VAIO Duo 11.