Introductie

HP heeft onlangs een nieuwe Android-tablet gepresenteerd. Voor het bedrijf is dit nog altijd een van de eerste Android-systemen. De SlateBook 10 x2 is een serieuze poging om een graantje mee te pikken van het succes van de almaar groeiende markt die momenteel gedomineerd wordt door Apple en Samsung.

De SlateBook 10 x2 is een Android-tablet met een WUXGA-scherm (1920 bij 1200 pixels) van 10,1 inch, een Nvidia Tegra 4-processor en 16GB opslagruimte. De SlateBook 10 x2 wordt tevens geleverd met een toetsenbord, waardoor het product duidelijk als een hybride tablet kan worden omschreven. Wat dat betreft probeert HP zich ook nog enigszins te onderscheiden van de concurrentie, dat is ook een taak die tegenwoordig redelijk lastig is geworden.


Fabrikanten lijken moeite te hebben met het verzinnen van nieuwe innovaties en de SlateBook 10 x2 is daar op papier een duidelijk voorbeeld van; er wordt buiten de toevoeging van een toetsenbord op geen enkel vlak iets vernieuwends gedaan en de tablet lijkt daarmee voornamelijk gemaakt te zijn om mee te doen op de markt. Natuurlijk hoop ik mijn ongelijk te krijgen gedurende het recenseren van dit product.

In onderstaande tabel vind je de concurrentie van de HP SlateBook 10 x2. Ik ben hierbij voornamelijk uitgegaan van de schermgrootte van de tablet, plus de mogelijkheid om een officieel toetsenbord te koppelen. Er zijn tegenwoordig natuurlijk talloze tablets met dezelfde schermgrootte en een vergelijkbare prijs, je vindt er meer in de prijsvergelijker van Techzine.

Model Prijs Dock OS
Dell XPS 10 (review) 330 euro Optioneel Windows 8.1 RT
Microsoft Surface (review) 400 euro Optioneel Windows 8.1 RT
Microsoft Surface 2 (review) 440 euro Optioneel Windows 8.1 RT
HP SlateBook 10 x2 470 euro Android
Asus Vivo Tab RT 500 euro Android
Acer Aspire P3 600 euro Windows 8.1
Acer Iconia W510 (review) 730 euro Windows 8.1
Acer Iconia Tab W700 800 euro Windows 8.1

De HP SlateBook 10 x2 heeft van zijn schepper een adviesprijs van 529 euro gekregen. Daarmee is de SlateBook 10 x2 aan de dure kant, maar je krijgt er dus wel een toetsenbord bij meegeleverd. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de hybride tablet op het moment van schrijven terug voor ongeveer 470 euro, waarmee winkeliers dus al redelijk wat onder de adviesprijs zijn gaan zitten.