1 min

Tags in dit artikel

, ,

Introductie

Met de Optimus F5 heeft LG een toestel gelanceerd dat met een prijs van 310 euro in de markt van midrange-toestellen valt. In deze review zal blijken of het toestel een goed alternatief is voor de bestaande reeks toestellen in dezelfde prijscategorie.

De Optimus F5 is sinds juli van dit jaar in de Benelux verkrijgbaar. Opvallend is dat de smartphone is uitgerust met ondersteuning voor LTE. Hiermee kan het toestel gebruik maken van het 4G-netwerk. Deze netwerk zijn nu nog in aanleg, maar zullen de komende maanden en jaren steeds breder worden toegepast.


Wat de prijs betreft zal de Optimus F5 meerdere concurrenten in het vaarwater hebben. De meeste zijn bestaande midrange-toestellen en oudere vlaggenschepen die qua prijs zijn gezakt. Zo komt de prijs in de buurt van bijvoorbeeld de Sony Xperia Z.

Model Prijs
Sony Xperia SP (review) 255 euro
Nokia Lumia 820 (review) 260 euro
Samsung Galaxy S4 Mini (review) 300 euro
LG Optimus F5 310 euro
LG Optimus G (review) 345 euro
Sony Xperia Z (review) 360 euro
HTC One Mini (review) 380 euro

De adviesprijs van de LG Optimus F5 was bij de lancering 385 euro, maar dat is inmiddels dus al redelijk wat gezakt. In de prijsvergelijker van Techzine vind je het apparaat terug voor ongeveer 310 euro. Je kan de smartphone van LG kopen in de kleuren zwart en wit.