5min

Tags in dit artikel

,

De Pocket pc E330

Maandag ochtend, het regende en het waaide erg hard buiten. Ik was eindelijk eens een dagje vrij! Plots ging de deurbel….wie zou daar zijn dacht ik in me zelf. En wie stond daar voor de deur? Een onbekende man met een pakket in zijn handen, nadat ik een handtekening gezet had maakte ik het pakket open, en wat ik toen zag was ongelofelijk! Zo klein, zo’n mooie zilveren kleur, zo licht! Ik heb het over de Pocket PC E330 van Toshiba. Deze kleine held kan ongelofelijk veel, ondanks zijn erg kleine afmetingen. De pocket pc weegt zo’n 147 gram! En is maar een goede centimeter dik! (1,24 cm om precies te zijn) Het beeldschermpjes heeft een 3,5” (Inch) TFT kleurenschermpje. Dit schermpje heeft een maximale resolutie van 240 * 320 pixels. Met behulp van je vinger of de speciale pen die tevens in de pocket pc zit verwerkt! (waar ze het allemaal laten is mij een raadsel:P). Normaal gebruik je enkel de speciale pen omdat deze veel nauwkeuriger is. De pocket pc draait op speciale Windows versie genaamd Windows CE. Windows CE heeft nogal veel weg van Win98 maar dan zonder al de poespas. Meteen nadat je de Pocket pc hebt aangedaan staat Windows al op je te wachten, dus het is niet zo als op de pc dat je eerst een minuut of wat moet wachten eer hij eindelijk eens is opgestart! Als hij is opgestart voel je je meteen thuis dankzij het win98 uiterlijk in een soort WinXP-achtig jasje. Standaard staan er al heel wat programma’s op zoals pocket word, pocket excel, outlook, msn etc…



Op het internet vind je genoeg andere programma’s die je voor een klein bedrag of als freeware kan gebruiken. Zo heb ik een spelletje gedownload (Snails) dat echt sprekend op worms lijkt. Ook heb je tal van andere spellen, zelfs quake en simcity 2000 kan je op de pocket pc spelen. Een ander erg leuke optie is de pocket pc gebruiken als afstandbediening! Ja je hoort het goed! Met behulp van een klein programma’tje kan je gewoon je tv, dvd, radio, cd-speler etc bedienen! Erg makkelijk mocht je de afstandbediening niet in de buurt liggen en/of zoek:P toen ik eenmaal wist dat de pocket pc E330 van Toshiba een IR oogje had (infra rood) ben ik eens het een en ander gaan uittesten waaronder hem als afstandsbediening gebruiken. Als tweede heb ik een stukje in pocket word getyped (Word zoals op de pc maar dan met wat minder functies). Nadat ik een flink aantal regels getyped had of beter gezegt ingedrukt had met de pen, kon ik dit bestand opslaan als wordbestand en het afdrukken. En laat ik nu net een Photo Smart printer hebben met een IR sensor:D. je drukt gewoonweg op print of verzenden via IR en het bestand word verzonden naar de printer. Na een vijftal seconden ligt daar keurig het document wat je getyped hebt op papier!



Het beeld kan je erg goed instellen, zoals kleuren en het contrast. Je kan de pocket pc op drie standen zetten namelijk weinig backlight, zo zie je enkel in het pikkendonker goed beeld maar bespaart aanzienlijk je batterijen. Je kan hem middelmatige backlight, zo staat hij normaal al ingesteld en je kan alles prima zien! Als laatste kan je de backlight voluit zetten, dit heeft enkel zin en nut als er een flink zonnetje op het beeldscherm schijnt waardoor je niets meer ziet. Je kan de pocket pc met een SD-kaartje uitbreiden mocht je niet genoeg hebben aan de standaard 64 MB. Die 64 MB lijkt misschien weinig maar als je er niet al te veel poes pas opzet zoals spellen films en/of mp3’s dan raakt het niet zomaar vol!

Op de pocket pc kan je ook gewoon mp3 filetjes zetten zodat je naar je favoriete muziek kan luisteren. Je kan dit doen door een koptelefoon aan te sluiten of door gebruik van de interne speaker. Muziek klinkt niet echt schitterend door dit speakertje maar het is gelukkig wel redelijk om aan te horen! Ook kan je mpg, avi en zelfs divx filmpjes op de E330 bekijken! Ik heb zelfs hier en daar divx films gezien die de pocket pc resolutie gebruikte en waarvan de audio bitrate niet hoger lag dan 16 bit, zodat zelfs een hele film op een 128 MB SD-kaartje past! Nu moet ik toegeven dat een film kijken niet echt je van het is, maar als je in de trein of in de auto zit en je hebt niks te doen, dan is het toch een leuk aardigheidje.

De pocket pc kan je gebruiken voor erg veel verschillende doeleindes. De meeste mensen zullen hem als een soort van zakagenda gebruiken. Je kan de dag en het uur invullen dat je een afspraak hebt met een korte beschrijving wat voor een afspraak. Nadat je dit hebt ingevuld kan je tevens de pocket pc een waarschuwing laten geven op een bepaald tijdstip, zodat je de afspraak niet vergeet! Je kan hem tevens gebruiken om presentaties te houden. Je kan de pocket pc zonder al te veel moeite aansluiten op pc/beamer en de presentatie houden. Ook kan je snel gegevens uitwisselen zoals bestanden van word, excel etc… die je thuis en/of op het werk weer tevoorschijn kan toveren. De pocket pc E330 word geleverd met een dockingstation, dit is een houder waarin/op je de pocket pc kan plaatsen om de data van je pc op de pocket pc te plaatsen of andersom. Tevens kan je hiermee op eenvoudige manier de E330 opladen!



Mocht je er ooit aan gedacht te hebben een navigator in je auto te bouwen of van plan zijn, dan heb ik goed nieuws voor je! Je kan namelijk met een speciale houder en software de pocket pc E330 van Toshiba gebruiken als navigatie systeem. Je kan dan feilloos eventjes je vertrekpunt intoetsen en je eindpunt en voor je het weet staat de beste/kortste route op je beeldscherm. Mocht dit nog niet genoeg voor je zijn kan je zelfs van de pocket pc een heuse GPS systeem maken! Met een speciaal verloopstekkertje, en aan de andere kant een ontvangertje. Je kan dit zoals ik al eerder vermelde, in je auto plaatsen. Je kan hierdoor alle informatie ontvangen over het gebied waar je nu bent en waar je eventueel naar toe zou moeten gaan. Dit systeem is ook erg handig voor mensen die een boot hebben, auto en/of vaak gaan lopen in bossen en uitgestrekte gebieden, zodat je niet kan verdwalen.

Table of contents