Inleiding

Toshiba blijft het proberen op de tabletmarkt. Aan de ene kant vrij logisch als je ziet dat de verkoop van tablets in 2011 274 procent hoger lag dan in 2010. De markt zit dus in een enorme groei en zorgde er zelfs voor dat de pc-markt nog slechter presteerde. Geen wonder dus dat veel technologiebedrijven hier een graantje van mee willen pikken.

Er is echter één probleem voor deze bedrijven; Apple. Het Amerikaanse bedrijf heeft namelijk 61 procent van de tabletmarkt in handen met zijn populaire iPad. Wat we dan ook veel zien is dat bedrijven met een tablet op de proppen komen met nogal wat uiterlijke kenmerken van de iPad, zo ook Toshiba. De eerste poging met de Folio 100 was geen daverend succes, gelukkig was de eind 2011 uitgebrachte AT100 een hele verademing en wist ons aardig te verassen.Nu heeft Toshiba een aantal maanden na de AT100 de AT200 uitgebracht. Wij zijn dan ook erg benieuwd of Toshiba opnieuw een grote stap voorwaarts heeft gemaakt. Het Japanse bedrijf heeft de tijd gehad nog eens goed naar de concurrent te kijken. Toshiba heeft het voor elkaar gekregen om de AT200 slechts 7,7 millimeter dik te maken, waardoor dit de dunste tablet op de markt is en het toch een uniek ‘selling-point’ heeft.

Ten opzichte van de AT100 zijn er uiteraard weer enkele verbeteringen doorgevoerd. De vormgeving heeft een flinke make-over gekregen en ook de hardwarespecificaties zijn op geschroefd. In plaats van een 1.0 GHz processor heeft Toshiba de AT200 van een 1,2 dual-core processor van Texas Instruments voorzien. Er is echter wel afscheid genomen van een fullsize USB- en HDMI-poort, vanwege de extreem dunne behuizing. Hiervoor zijn gelukkig wel micro-varianten voor terug gekomen. Ook is de SD-poort ingeruild voor een microSD-poort.

In Europa is er slechts één variant van de AT200 te koop. Wij zullen het moeten doen met het 16 GB model. De tablet heeft een adviesprijs van 479 euro meegekregen.