1 min

Tags in dit artikel

, ,

Introductie

In navolging van de early-adopters zoals Acer en Samsung kwamen HP en later ook Toshiba met hun eerste Chromebooks op de proppen. Het zal Microsoft inmiddels ongetwijfeld niet lekker zitten, maar Chrome OS lijkt zijn bestaansrecht meer en meer te bewijzen. Ik geloof niet dat Chrome OS er op korte termijn voor zal zorgen dat Microsoft’s dominantie echt tot het verleden gaat behoren, maar Microsoft kan ook niet comfortabel toekijken hoe Chrome OS aan de onderkant van de markt zit te knabbelen. Dat doet de softwaregigant ook niet.


Toshiba is dus de volgende die zich gaat wagen aan de introductie van een Chromebook. Het gaat om de CD30-102, maar deze wordt door het bedrijf zelf simpelweg aangeduid als Toshiba Chromebook. De laptop beschikt over een scherm van 13,3 inch, een simpele Intel Celeron-processor, 2GB werkgeheugen en 16GB opslagcapaciteit. Toshiba belooft bovendien een accuduur van 8,5 uur, wat we verderop in dit artikel natuurlijk op onze eigen manier op waarheid gaan staven.

De Toshiba Chromebook gaat over de toonbank voor een adviesprijs van 299 euro. De meeste winkeliers gaan momenteel nog niet onder die prijs zitten.