1 min

Introductie

Er zijn verschillende redenen waarom Microsoft zich moet bekommeren om de eigen toekomst. Niet in minste plaats is er Google’s Chrome OS, dat een goedkoop maar beperkt alternatief voor Windows is gebleken. We hebben de afgelopen tijd verschillende Chromebooks de revue laten passeren en in dit artikel behandel ik twee modellen van het Taiwanese bedrijf Acer.

Acer heeft besloten om twee Chromebooks op de markt los te laten. Het gaat om de Acer C720 en C720P en de verschillen tussen de twee modellen zijn op één hand te tellen. Het grootste onderscheid is te maken in het scherm, de C720P beschikt namelijk over een touchscreen, wat de andere laptop moet ontberen. Verder zijn er ook verschillen wat betreft werkgeheugen en opslagruimte. Dat is overigens ook in de prijs terug te zien. Omdat de verschillen niet groot zijn is door ons besloten om deze modellen in één artikel te behandelen.

De verschillen tussen verschillende Chromebook-modellen zijn qua hardware sowieso redelijk beperkt. Fabrikanten moeten vooral het onderscheid maken in randzaken zoals het ontwerp en in dit geval het touchscreen.

Acer heeft de C720 en C720P adviesprijzen van respectievelijk 269 en 299 euro gegeven. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de C720 voor diezelfde prijs terug, de C720P is om onverklaarbare reden een paar tientjes duurder.