Review: Jabra Sport Pulse – Heeft de slag goed te pakken

Abonneer je gratis op Techzine!

Introductie

In dit artikel behandelen we weer eens een bijzonder product. Voor sommigen wellicht een gimmick, anderen zullen er juist de waarde van in kunnen zien. Het gaat om de Jabra Sport Pulse, een headset die dankzij sensoren ook in staat is om je hartslag te meten. Jabra heeft bovendien een app ontwikkeld voor gebruik tijdens activiteiten.

Ik ga zelf regelmatig hardlopen of op de fiets het bos in, al moet ik zeggen dat het weer bij mij al gauw roet in het eten kan gooien. Maar wanneer ik er dan op uit ga om wat calorieën te verbranden, houd ik me alsnog graag bezig met de technologie, net als in het dagelijks leven. Met apps houd ik mijn activiteiten bij en ondertussen luister ik natuurlijk ook graag een muziekje.


Met de Jabra Sport Pulse wordt er voor mij een nieuw element aan toegevoegd: de hartslag. Natuurlijk waren er al smartwatches en losse apparaten die de hartslag konden meten, maar dat betekent dat ik naast een smartphone en headset aan nóg een apparaat moet denken. De hartslagmeter van de Jabra Sport Pulse integreert zich in mijn situatie moeiteloos in het geheel omdat het in dat opzicht geen extra apparaat is.

Voor mij is enkel het meten van de hartslag al een stukje motivatie, die begon bij apps die met behulp van je flitser de hartslag konden meten aan de hand van fluctuaties in je vingertop. De app die ik daarvoor gebruikte startte ik destijds gewoon op verschillende momenten voor de lol op, om eens te kijken wat de waarde was. Maar dat het ook serieuze functies kan vervullen mag duidelijk zijn, want je hartslag kan veel zeggen over de effectiviteit van de activiteit waar je mee bezig bent.

De Jabra Sport Pulse is met een adviesprijs van 200 euro geen goedkope headset. Het mag ook duidelijk zijn dat de hartslagmeter de nodige extra kosten met zich meebrengt, de verder goed vergelijkbare Jabra Rox Wireless (review) kost bijvoorbeeld 130 euro.