1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Accessoirefabrikant Jabra heeft een nieuwe headset aangekondigd: de Jabra Sport Pulse Wireless. Het betreft een in-ear headset met een hartslagmeter. Bij de headset wordt bovendien een speciale fitness-applicatie geleverd, waarbij de hartslag een grote rol speelt.

Jabra positioneert de Sport Pulse Wireless als een accessoire voor topsporters en sportievelingen, vanwege de hartslagmeter en de speciale applicatie Jabra Sport Life. De hartslag wordt gemeten met een -volgens Jabra- zeer accurate opto-mechanische infraroodsensor. De Sport Pulse Wireless is met een IP55-certificaat bestand tegen regen, zweet en stof en geoptimaliseerd om grote belastingen te weerstaan. De behuizing van de oortjes is gemaakt van roestvrij staal, de kabel is versterkt met kevlar.

De Sport Pulse Wireless-applicatie is voorzien van ondersteuning voor Dolby-geluid en kan een individueel trainingsplan voor gebruikers samenstellen, mede op basis van de lengte en het gewicht van de gebruiker. Via de headset worden tips en informatie over de activiteit gegeven. Ook kan de hartslagmeter in de Sport Pulse Wireless desgewenst worden gekoppeld aan apps van bijvoorbeeld Endomondo, Map My Run, RunKeeper en Strava, al zijn deze diensten ook geïntegreerd in de Sport Life-app.

Jabra heeft de Sport Pulse Wireless voorzien van Bluetooth 4.0 en NFC. De headset zal in oktober beschikbaar komen en heeft een adviesprijs van 199,99 euro.