3min Devices

Review: Honor T1 – Honor zet stap op tabletmarkt met budgetmodel

Honor nu ook in de tablets

In deze review draait het om de Honor T1, de allereerste tablet van het Honor-merk. Voor degene die even kwijt is waar het merk Honor ineens vandaan komt, het merk bestaat pas enkele maanden in Europa en is een volledige dochteronderneming van het grote Chinese Huawei. Volgens de mensen van Honor komen hun producten weliswaar uit dezelfde fabriek rollen als de producten van Huawei, verder zijn de merken volledig gescheiden.

Inmiddels heeft Honor twee smartphones op de markt gebracht, de Honor 6 (review) en de Honor 3C (review) en na twee smartphones vonden ze het tijd om ook een tablet uit te brengen, waarmee ze nu ook actief zijn op de tabletmarkt. Dat is op zich al een hele prestatie in een paar maanden tijd aangezien moederbedrijf Huawei het afgelopen jaar ook tablets heeft aangekondigd voor de Benelux maar deze verschijnen vervolgens nooit. Uiteindelijk met een HP-logo, maar dat is een ander verhaal.

Honor heeft met de Honor T1 een interessant tablet-debuut, de Honor T1 is een tablet met een 8 inch-scherm dat beschikt over een HD-schermresolutie van 1280 x 800 pixels (188 pixels per inch). Ik vind persoonlijk een 8 inch-scherm een veel prettiger formaat als een 7 inch-scherm, bij mij heeft de Honor T1 op dat vlak al een streepje voor.

De Honor T1 is echter wel een echte budgettablet, met een prijs van 149 euro is de tablet dan ook zeker niet duur. We zien dat dan ook terug als we kijken naar de processor in de tablet, Honor heeft gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 200 processor. Dit is de goedkoopste quad-core processor van Qualcomm met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Verder is er wel gewoon 16GB aan opslagcapaciteit aanwezig en 1GB aan werkgeheugen. Gezien de prijs heb ik weinig aan te merken op de gekozen processor.

Review: Honor T1 – Honor zet stap op tabletmarkt met budgetmodel
Als ik ga kijken naar vergelijkbare modellen dan kom ik al snel uit op het volgende lijstje:
Model Prijs
Honor T1 149 euro
Asus MeMO Pad ME180A 169 euro
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (review) 189 euro
Acer Iconia Tab 8 A1 840 199 euro
Apple iPad mini (review) 217 euro
LG G Pad 8.3 (review) 229 euro

Niet echt een indrukwekkend lijstje als je het mij vraagt, want de echte concurrentie begint pas bij de 200 euro. Dat is toch een verschil van 60 euro en in deze prijsklasse zijn er weinig tablets die echt mee kunnen met dit model van Honor. Honor zorgt dus wel degelijk voor een kleine prijsdoorbraak op de tabletmarkt. Of de tablet ook de moeite waard is om aan te schaffen gaan we uitzoeken in deze review.