2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Introductie

Honor is misschien een merk dat je niet direct bekend in de oren zal klinken. Dat is ook niet zo gek, want een jaar geleden werden er nog geen Honor-producten in Europa verkocht. De eerste toestellen werden aan het staartje van 2014 beschikbaar gesteld, maar worden vrijwel alleen via online kanalen aangeboden. Honor is een dochteronderneming van het Chinese bedrijf Huawei, wat een stuk meer bekendheid geniet.

Met de Honor 7 brengt het Chinese merk een opvolger voor de eerste Europese Honor-smartphone uit, dat was natuurlijk de Honor 6 (review). Dat toestel werd met gematigd enthousiasme ontvangen: de prijs en prestaties waren goed, maar de camera-software en het geluid waren niet zo bijzonder. Voor een debutant was de Honor 7 zeker geen tegenvaller, maar destijds kon je het ook weer niet als een waardige concurrent voor de eveneens Chinese OnePlus One bestempelen.


Wereldwijd gezien is de Honor 7 overigens niet gloedjenieuw te noemen. Huawei houdt er een strategie op na waarbij de Honor-toestellen eerst onder de eigen merknaam eerst in China worden uitgebracht. Honor wordt daar niet als een aparte onderneming gepositioneerd. De aankondiging van de Honor 7 vond plaats in juni en het toestel werd in juli in de Chinese schappen gelegd. Het lijkt er wel op dat Honor het gat tussen de lancering in China en Europa aan het verkleinen is.

Met een verkoopprijs van 350 euro is de Honor 7 een stukje duurder dan zijn voorganger, waarvoor 50 euro minder werd gevraagd. De hardware is er over het algemeen wel aardig op vooruitgegaan. Zo zijn er nu bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner, een groter scherm, een betere processor en de resolutie van beide camera’s is verhoogd.

Hoewel de Honor 7 in varianten met 16 of 64GB wordt geproduceerd, brengt het bedrijf alleen de 16GB-variant in Europa uit. Je hebt de keuze uit twee kleuren met de zweverige benamingen Mystery Grey en Fantasy Silver.