1 min Devices

Review: Thecus N4200

Inleiding

Het Taiwanese Thecus mag een jong bedrijf genoemd worden. Het werd in 2004 opgericht, maar de mensen achter het bedrijf hadden en hebben al jaren ervaring op het gebied van research en development. De focus van Thecus ligt op integratie van hardware en software en ontwikkeling. Daarnaast wil Thecus de de belangrijkste protocollen op het gebied van opslag van digitale media zoveel mogelijk implementeren.

Als gevolg daarvan moeten de producten van Thecus eenvoudig in gebruik zijn maar ook uitblinken in functionaliteit. Kortom, het bedrijf wil zich profileren als pionier op het gebied van opslagmogelijkheden.

Ondanks de relatief jonge leeftijd van Thecus heeft het toch al aardig wat producten in het assortiment, zowel voor consumenten als voor zakelijke gebruikers. De beschikbare producten zijn opgedeeld in een aantal categorieën, te weten zakelijk (enterprise), Small to Medium Enterprise (SMB/SME), kleinzakelijk/thuiskantoor (SOHO), multimedia, direct attached storage (DAS) en iSCSI-oplossingen.

In deze review kijken we naar de N4200, Thecus’ nieuwste product in de SMB/SME-categorie. Kwaliteit, innovatie, integratie en betrouwbaarheid, dat zijn de kernwaarden van Thecus, en in deze review gaan we kijken of dat voor de N4200 opgaat.