2min Devices

Review: Synology DiskStation DS411j

Inleiding

Synology heeft een nieuwe 4-bay NAS server op de markt gezet, de Synology Diskstation DS411j. Van deze versie is behalve de 4-bay variant ook een 2-bay versie en een 1-bay versie beschikbaar.

Synology staat bekend om zijn volledige NAS product, het bied veel meer dan simpelweg data op een netwerk harde schijf op te slaan.

Met de DSM software welk bij de NAS wordt geleverd en gratis is te downloaden, verandert je netwerk schijf in een volwaardig multimedia apparaat. Met de Photo Station en Audio Station is het bijvoorbeeld mogelijk om zeer gemakkelijk foto’s en muziek af te spelen vanaf het ntwerk, met de Web Station kan je een webserver draaien op je NAS en met bijvoorbeeld het Surveillance Station kan je een camera aansluiten en 24 uur per dag opnemen. Een deel van deze functies wordt later in de review nog uitgebreid besproken.

Wij hebben bij deze NAS ook nog een extra accessoire ontvangen, namelijk een afstandsbediening welke niet standaard wordt meegeleverd bij de NAS maar wel apart verkrijgbaar is.

Review: Synology DiskStation DS411j

Inhoud verpakking


  • De Synology Diskstation;
  • installatie DVD;
  • assemblage kit;
  • stroomadapter;
  • stroomkabel;
  • UTP-Kabel (5e) van 2 meter.


De verpakking


De NAS wordt standaard geleverd zonder harde schijven, wel bieden sommige webshops de mogelijkheid om de NAS met schijven te bestellen. De doos waarin de NAS zit verpakt ziet er goed en volledig uit, we zien hier de oude en vertrouwde huisstijl van Synology weer terug. Aan de voorzijde zie je de functies van het apparaat en natuurlijk de naam.

Review: Synology DiskStation DS411j

De verpakking van de afstandbediening

De afstandsbediening wordt netjes geleverd in een mooi en stevig doosje, die natuurlijk net als de NAS in de vertrouwde huisstijl is vormgegeven. Verder wordt er bij de afstandsbediening een USB-kabel geleverd, een Audio Dock wat tevens ook de zender van de afstandbediening is, batterijen en een gebruikershandleiding.