1 min

Je hebt vast wel eens gehoord dat data het nieuwe goud is. Bedrijven die gebruikmaken van data kunnen immers antwoorden vinden op complexe vragen en tijdig inspringen op kansen. Als jouw organisatie ook waarde wil halen uit data, is het zaak om de basis op orde te hebben: data-integratie.

Het moderniseren en automatiseren van data-integratie is een stap in de goede richting. Dat wil zeggen dat een platform efficiënt data capturing af kan handelen, zodat analytics-software om kan gaan met de informatie. Het platform moet om kunnen gaan met het volume, veranderende karakter en de bron van de data.

Een goed integratieplatform levert analytics-ready data in real-time op de gewenste plek, ongeacht het karakter van de bestemming (doorgaans een cloud-platform). Dankzij de integratietool ontstaat er een enkele bron en wordt de data gecombineerd. Gebruikers krijgen zo inzicht in het volledige datalandschap van het bedrijf.

Door data te integreren kunnen er vervolgens diepe analyses gedaan worden. Grote hoeveelheden informatie kunnen geleverd worden aan Analytics- en Data Science-tools. Dit soort toepassingen kunnen verbanden vinden die werknemers soms niet zien, en daarmee je organisatie slimmer en succesvoller maken. Denk hierbij aan het optimaliseren van processen of het waarnemen van marktkansen voor extra omzet.

In een video, die je kunt downloaden door onderstaand formulier in te vullen, wordt ingegaan op hoe je data-integratie moderniseert, automatiseert en vereenvoudigt.